„Služobníci“ Boží zavraždili syna Božieho.

7. apríla 2023, zoran44, náboženstvo

Aj keď Ježišovu vraždu vykonali rímski vojaci na Pilátov rozkaz v skutočnosti si to vynútili „služobníci“ Boží v Izraeli. Áno presne tí čo sa oháňali písmami a prorokmi, tí čo svoj život zasvätili službe Bohu. Boli to veľkňazi, ktorí sa rozhodli, že Ježiša zajmú a zlikvidujú. Oni dovliekli Ježiša pred Piláta a celou svojou autoritou úradu podnietili dav ľudí a spolu vrieskali – ukrižuj, ukrižuj Ježiša! Pilát sa zdráhal ukrižovať Ježiša, najprv ho dal zbičovať, aby tak upokojil jeho žalobcov. Ale „služobníkom“ Božím to nestačilo – oni chceli jednoznačne jeho smrť. Išlo o to, aby Ježiš zmizol, aby ICH nezatieňoval a nekritizoval. Bolo predsa nehorázne a nemysliteľné ICH kritizovať.

Ľudia by sa nad týmto mali zamyslieť, že skutočne tí čo mali bdieť nad zákonom Božím a privádzať k Nemu ľudí – fatálne ZLYHALI. Oni sa vyhlasovali za hlas Boží, za predĺženú ruku Pána. Potom však oni ako prví mali spoznať Ježiša ako Mesiáša. Niektorí z nich ho aj spoznali, ale väčšina rozhodla. Pravdepodobne nestrpeli konkurenciu a kritiku. Zlosť a urazené egá spôsobili túto tragédiu? Ťažko povedať, ale intenzita s akou zákonníci a farizeji bojovali proti Ježišovi je zarážajúca. Mal by to byť pre nás zdvihnutý varovný prst. Vyzerá to ako by im temno oslepilo oči a zatemnilo srdce i rozum. Pripadá mi to, že temno našlo štrbinky cez ktoré sa dostalo k zákonníkom a farizejom a cez nich oddelilo takmer celý národ židovský od Mesiáša. Po Ježišovej smrti boli prenasledovaní aj jeho učeníci a postupne zlikvidovaní. Väčšina Židov dodnes neverí, že Ježiš bol Mesiáš, dodnes si nechcú pripustiť, že mohli tak fatálne zlyhať.

A ako to je s dnešnými „služobníkmi“ Božími? Pripadá mi to dosť podobné. Oháňajú sa písmami a výkladmi, ale Posolstvo ktoré priniesol Ježišom prisľúbený Radca nechcú prijať. Ježiš videl, že ľudia v chápaní sveta zablúdili, videl ako silno je v nich zakorenené to zlé a nesprávne. Práve preto ešte pred svojím ukrižovaním hovoril o Radcovi, ktorí príde a uvedie nás do VŠETKEJ PRAVDY. On aj prišiel a priniesol celé poznanie, ktoré potrebujeme. Prečo však „služobníci“ Boží neprijímajú toto Posolstvo z výšin? Cítim v tom obrovskú namyslenosť a obrovské egá týchto „služobníkov“ Božích. Je to úplná absurdita namiesto toho, aby toto Posolstvo prijali a čerpali z neho ponúkajú ľuďom svoje výklady a vysvetlenia. Čo iné je to ako obrovská pýcha týchto „služobníkov“?

Pritom Radca čerpá z Ježišovho učenia a stavia na ňom. Deje sa presne to, čo Ježiš hovoril ešte za svojho života – on z môjho vezme a mňa oslávi. Židia mali zákon od Mojžiša. Ježiš však neprišiel zrušiť zákon, ale naplniť ho. Vysvetľoval však viac ako dovtedy ľudia vedeli. Hovoril o duši, o Kráľovstve nebeskom, ale aj to, že ja a Otec sme jedno. Dovolil si taktiež poukázať na chyby „služobníkov“ Božích, ktorí sa tešili obrovskej autorite a úcte. To bolo pre mnohých nepredstaviteľné a poburujúce. Ježiš prišiel k nám s obrovskou láskou, aby nám pomohol nájsť správnu cestu. Ale prišiel aj na to, ako sám povedal, aby vydal svedectvo o PRAVDE. Ľudia však zablúdili a dodnes mnohí nedokázali Ježišom prinesenú pravdu prijať. Mnohí ľudia sa totiž tak silno upli na ľudské predstavy o svete, že nedokážu prijať Ježišove posolstvo.

Celej veci však svojím tvrdohlavým postojom nepomáhajú ani „služobníci“ Boží. Židovskí „služobníci“ Boží odmietajú Ježiša a kresťanskí „služobníci“ Boží odmietajú Radcu.