Nikoho nebudú nútiť vojsť do Kráľovstva nebeského.

28. februára 2023, zoran44, spoločnosť

Chcem sa len vyjadriť voči ateistom a materialistom. Podľa mňa oni si môžu pokojne žiť svoj „jediný“ pozemský život ako uznajú za vhodné. Tento život čo majú teraz im nikto nevezme. A ak nechcú život večný v Kráľovstve nebeskom nemusia sa zaťažovať dodržiavaním nejakých morálnych pravidiel alebo sa namáhať štúdiom či skúmaním toho duchovného.

Ježiš sa tiež nejako podobne vyjadril, že nasilu nikoho nebudú nútiť vojsť do Kráľovstva nebeského. Podľa materialistov vlastne ani nič viac ako tento život neexistuje, takže u nich je to jasné ako facka. A ak by nejakým zázrakom náhodou život po smrti pokračoval oni môžu pokojne ostať mimo Kráľovstva nebeského. Nemusia sa obávať, že by ich tam niekto násilím chcel dať, o tom nie je nikde ani zmienka.

Alebo ak by náhodou bol ten posmrtný život, môžu sa ho aj dobrovoľne vzdať, keď ho nebudú chcieť. Myslím si, že bude určite možnosť vzdať sa svojho vedomého bytia – seba vedomej existencie. Ja napríklad píšem duchovne zamerané články pre tých, čo ich to zaujíma. Ale materialistov a ateistov nechcem vyrušovať, to nie je účelom, môžu moje články pokojne ignorovať.