Ožranské slovanské národy.

24. februára 2023, zoran44, spoločnosť

Mnohí Slovania sa chvália, akí sú oni majstri v pití alkoholu, že v tejto disciplíne porážajú mnohé iné národy. Áno je to pravda, ale aké je to víťazstvo, aká je to chvála? Pečienky Slovanov tvrdnú, zdravý rozum a zdravý spôsob žitia odchádzajú. Vidíme ľudí čo sa bezcieľne potulujú, opojení alkoholom. Vidíme to všetci ako sa z pekných a šikovných ľudí stávajú trosky. A to všetko len preto, že prekračujú mieru v pití alkoholu na neúnosnú.

Je smutné spomenúť si na ľudí, ktorí boli predtým šikovní a veselí, plnohodnotne žijúci a teraz sú to len ako telá bez duše, potulujúci sa sem a tam s jediným cieľom zohnať alkohol. Je skutočne smutné vidieť, čo z týchto ľudí mohlo byť keby svoju silu a energiu nasmerovali správnym smerom. Pohľad na týchto ľudí je bolestný, keď vidíme, že sú obeťou skazonosného návyku Slovanov pretekať sa v pití alkoholu. Takto si ruky mydlia len tí, čo ten alkohol predávajú.

K téme nadmerného pitia alkoholu sa vyjadril aj Boh prostredníctvom proroka Izaiáša:

Beda tým čo včasráno ženú sa za opojným nápojom, čo vysedávajú do mrku, až ich víno rozpaľuje. Citara i harfa, bubon a flauta a víno patria k hodom. Ale na skutok Hospodina nehľadia a diela Jeho rúk si nevšímajú. Preto pôjde môj ľud do zajatia pre nevedomosť, jeho vznešení budú hladovať a jeho dav prahnúť smädom. Preto si podsvetie rozšíri hrdlo a bez miery roztvorí ústa, šľachta i dav Jeruzalema zostúpi doň, to čo hučí, i čo plesá v ňom.“

Beda hrdinom v pití vína a silákom v miešaní opojného nápoja, ktorí ospravedlňujú zločinca za úplatok a spravodlivosť spravodlivým odnímajú. Preto ako slamu stravuje plameň ohňa a ako seno klesá v plameni, tak ich koreň bude ako hniloba a ich kvet vzlietne ako prach. Lebo zavrhli náuku Hospodina mocností a pohrdli rečou Svätého v Izraeli.

Z historických prameňov sa dozvedáme, že v čase pôsobenia Izaiáša boli skutočne v Izraeli a Judsku vojny a že Židia boli odvlečení do babylonského zajatia.

My sme síce len pohania, nám Boh zrejme takúto pozornosť nebude venovať. Ale tak či tak, nadmerné pitie alkoholu neprinesie nikomu nič dobré.