Na ľudí nestačili ani proroci ani Ježiš.

8. februára 2023, zoran44, duchovné

Boh sa najprv prihovoril Abrahámovi. Z Abraháma vznikol národ. Cez Mojžiša dal Boh svojmu národu Desatoro. To bol zákon pre Židov. No nie vždy sa im darilo tento zákon dodržiavať. Preto Boh ešte mnohokrát prehovoril k svojmu národu prostredníctvom prorokov, aby žili tak ako treba. Často zaznievala veta, že tento národ ma ctí perami, ale jeho srdce je ďaleko odo mňa. Nakoniec prišiel Ježiš syn Boží. Bežní ľudia sa k nemu hrnuli, ale vtedajšia cirkev a svetská moc ho zlikvidovali. Židia boli až tak nechápaví, že Ježišových nasledovníkov kruto prenasledovali.

Takže Židia boli v popredí a aj sú v popredí, oni totiž aspoň veria v Boha. Hoci sa im zrejme nedarí žiť vždy podľa zákona alebo Bohu správne rozumieť. Potom Európania začali prijímať Ježišove posolstvo. Zo začiatku to musela byť silná a živá viera. Neskôr akoby túto vieru rozložili cirkevné koncily a veda. Vedci odhalili niektoré nesprávne názory kresťanov o stvorení ako že zem sa točí a obieha okolo slnka. Lenže to boli len nesprávne názory a výklady kresťanov a nie výklady Boha. Veď uznajte hádam Stvoriteľ vie čo stvoril a ako to funguje.

Ďalší faktor pre ateizmus je, že ľuďom sa veľmi nechce dodržiavať prísne morálne požiadavky Stvoriteľa. Tak radšej spochybňujú samotnú existenciu Boha, jeho zákony a proste všetko. Výsledkom má byť že si môžu v pokoji robiť čo chcú. V podstate si môžu robiť čo chcú, len zásadnú chybu robia v tom, že si myslia, že za svoje konanie nenesú zodpovednosť.

Ježiš videl, že ani všetky výnimočné veci čo urobil v Izraeli nebudú stačiť, aby sa ľudia zmenili. Niektorí ho síce nasledovali, ale duchovná a svetská moc sa obrátili proti nemu a jeho nasledovníkom. Preto Ježiš prosil svojho Otca, aby vyslal ešte ľuďom Pomocníka, ktorý ich uvedie do všetkej pravdy a všetko im vysvetlí. Podľa mňa tu ten Pomocník aj bol a naozaj aj všetko potrebné vysvetlil vo svojom diele. Lenže mnohí ľudia aj tak odmietajú jeho vysvetlenia. Cirkev tak isto ako za čias Ježišových sa stavia proti Pomocníkovi. Materialisti chápu len hmotné veci.

Takže aj keď dal Boh ľuďom zákony pre ich spásu a záchranu, ľudia reptali, že prečo im vôbec niečo prikazuje. Keď sa Boh dal poznať ľuďom v pozemskom tele ako syn Boží a činil výnimočné veci, cirkev vrieskala, že je Belzebubom posadnutý a vynútili si jeho ukrižovanie. A keď prišiel Ježišom prisľúbený Pomocník, aby nás uviedol do všetkej pravdy, tak ľudia povedia, že nie, že oni sami majú pravé vedenie a cirkev je samozrejme proti Pomocníkovi, veď ako by vôbec mohol niekto niečo vysvetľovať, predsa na to sú tu oni „neomylní“ a „vševediaci“.

Takže čo Boh urobil zle alebo čo ešte iné má urobiť? Je to celé smiešne. Podľa mňa Boh už neurobí nič. Som len zvedavý na čo sa potom keď bude zle ľudia vyhovoria?