Založ si blog

Ak by bola karma.

Predstavte si na chvíľu, že ľudstvo zistilo, že karmický zákon naozaj platí. Čo by sa podľa vás začalo diať? Nebolo by to náhodou tak, že by ľudia začali dodržiavať Desatoro a tiež Ježišove: „Miluj svojho blížneho ako seba samého!“?

Ježiš hovoril: „Čo sejete, to zožnete!“. Abd-ru-shin písal o Zákone zvratného pôsobenia, ktorý pôsobí automaticky a nepodplatiteľne a vracia pôvodcovi do najjemnejších detailov, čo on dával do svojho okolia. A áno aj Budha si dovolil hlásať o karme, že každému sa vráti to, čo koná iným. Všetci svorne nabádajú k cnostnému životu a neubližovať druhým.

Ale nie, ľudia majú milión dôvodov, prečo karma nemôže existovať. Nazývam to karmou lebo je to najstaršie pomenovanie tohto zákona a jednoslovné, nejjednoduchšie. Ale som presvedčený, že Ježiš hovoril a Abd-ru-shin písal o tom istom. Treba si však položiť otázku komu a čomu slúžia všetci tí, čo sa stavajú proti karme. Podľa mňa len udržiavajú súčasný chaos a podporujú ateizmus a materializmus.

Pozrite sa do svojich životov a do svojho okolia. Áno aj keď niekto urobí niečo veľmi zlé, karmické následky neprídu hneď. Ten človek možno hreší dlhú dobu a niekoľkokrát. Ale raz to praskne a trest príde. Prečo to však trvá tak dlho? Nad tým som si aj ja lámal hlavu. Je možné aj to, že dotyčnému sa dáva šanca aby upustil dobrovoľne od svojho nesprávneho konania. Možno aby sa v nás ozvalo svedomie. Je tam aj ten aspekt, že páchateľ sa všemožne snaží trestu vyhnúť. Je možné aj to, že technicky to toľko proste trvá. Potom však príde neodvratné zúčtovanie.

Boja sa snáď cirkevní hodnostári, že prídu o prácu, že už nebude záujem o ich odpustky. Neviem sú to všetko dosť chabé sebecké, nevecné argumenty. Alebo sú veriaci zaškatuľkovaní vo svojej cirkvi, či sekte a oni podávajú milióny dôvodov, prečo tá karma neexistuje. Len nezabudnime na to, že zákonníci a farizeji sa tiež oháňali písmami, keď prenasledovali Ježiša. Nakoniec dosiahli jeho ukrižovanie – odstránenie potupnou smrťou. Obvinili ho z bohorúhačstva. Dnes to považujeme za absurdné.

Oni však nevedeli, že sa Ježiš narodil v Betleheme ako bolo napísané v písmach. Držali sa síce písma, ale nesprávne ho interpretovali. Oni čiastočne vediaci bojovali, proti tomu ktorý mal plné vedenie. Nenávideli ho štvali proti nemu. Prečo asi báli sa o svoju prestíž, či živobytie? Po všetkých tých výnimočných veciach, ktoré Ježiš činil v Izraeli mu mali prestrieť červený koberec, úctivo sa pred ním pokloniť a povedať: Rabbi tu sme pouč nás o písmach a o nebi. Ale nie oni boli presvedčení, že je to falošný prorok a išli po ňom ako pes po údenom. Žeby preto, že Ježiš si dovolil kritizovať ICH – Jahveho kňazov. No fakt to sa neodpúšťa. Priznať si, že mali aj nejaké chyby alebo niečo robili nesprávne, to by už na nich bola galaktická požiadavka.

Darmo vlastné EGO je veľmi silný protihráč. Ľstivý rozum nám vždy ponúkne nejaké argumenty, aby obhájil naše konanie, hoci nie je správne.

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

Sila svedomia.

29.02.2024

Predstavte si človeka, ktorého nahovoria na krádež alebo niekomu ublížiť, s tým že „sa to nikto nedozvie“. Alebo si predstavme ženu, ktorú nahovoria, aby si zarobila sexom. Keby aj došlo k tomu, že o týchto veciach sa naozaj nikto nikdy nedozvie, minimálne 1 človek to vždy vie – ten čo to spáchal. Náš vnútorný hlas nás často v takých prípadoch mučí a neustále [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 554
Celková čítanosť: 1355561x
Priemerná čítanosť článkov: 2447x

Autor blogu

Kategórie