Pokloňte sa Židom.

23. januára 2023, zoran44, náboženstvo

Napriek fatálnemu zlyhaniu pri Ježišovi, si Židia zaslúžia našu úctu. Kde boli terajšie kresťanské krajiny, keď Jehova diktoval Mojžišovi Desatoro? Z toho čo Boh hovoril prostredníctvom prorokov sú dnes písma sväté.

Prorokmi bol ohlásený aj príchod Mesiáša. Dnes už síce vieme, že Židia mali od neho nesprávne očakávania – skôr pozemské. On sa však snažil zachrániť ich duše. Sám Ježiš hovoril telo nič neosoží, duch oživuje. Tak zrejme preto dôraz kládol na to duchovné.

Hoci však mali Židia od prichádzajúceho Mesiáša nesprávne očakávania, podstatné je, že takmer celý národ ho túžobne a plný nádeje očakával. To sa o kresťanoch ani zďaleka nedá povedať. Hodnostári kresťanských cirkví si uzurpovali právo podávať výklady o písme svätom a Ježišových podobenstvách a o všetkom inom. V podstate akoby pre Božieho vyslanca nezostal priestor.

Preto došlo k paradoxu, že Ježišom ohláseného Pomocníka ani nikto neočakával. Veď načo by aj, keď už oni všetko „vysvetlili“. Takže židovská cirkev si síce vynútila Ježišovu smrť, ale kresťanská cirkev v podstate akoby neumožnila ani očakávanie, narodenie Pomocníka. Ježiš však nehovoril nič do vetra a sľúbený Pomocník skutočne prišiel, aby položil základy Tisícročnej ríše.