Ako poraziť temno?

22. januára 2023, zoran44, spoločnosť

Každý z nás vnímame temno a jeho pôsobenie po svojom. Ale zrejme sa zhodneme, že temno má dosť veľkú silu a moc. Kto by teda dokázal poraziť temno a ako? Zrejme by to chcelo niekoho veľmi silného a skutočne heroický výkon.

Ak chceme zničiť nepriateľa mali by sme o ňom čo najviac vedieť. Teda ako pôsobí temno? Všeobecne možno povedať, že nás nabáda na to zlé. Nabáda nás k obrovskému egoizmu, že proste my môžeme všetko, na všetko máme nárok. Ak nám niekto ublíži ihneď zjednáme nápravu a pomstu. Vezmeme si všetko po čom túžime bez ohľadu na následky. Temno nám hovorí, že si treba dopriať sexuálnych rozkoší, alkoholu, tabaku a drog koľko sa len dá. Celebrity by vedeli zrejme o tom rozprávať.

Lenže keď toto všetko zhodnotíme, nekoná sa žiaľ žiadna senzácia. Všetko sú to len zvody temna, našepkávanie temna k porušovaniu zákonov, pravidiel. Takže vplyv temna by sme úplne eliminovali, keby sme žili mravný život v čistote, pravde a láske. Práve tu vidím obrovský problém, že miliónom ľudí mravný život nevonia a neveria ani na Božiu spravodlivosť. Radšej by spravodlivosť brali do vlastných rúk, podľa svojho uváženia. Len potom tu máme toto čo je tu dnes.

Stvoriteľ nám poslal Mojžiša, Lao´c, Mohameda, Zoroastra, prorokov aj Ježiša syna Božieho a všetci nám svorne tvrdili, že treba žiť mravne. Lenže celý problém, je v tom, že ľudia tomu neveria, nechápu prečo oni majú byť dobrí, keď ostatní konajú veľmi zle. Ľudia neveria, že Stvoriteľ týchto zlých potrestá a dobrých odmení. Obrovské masy počúvajú vábenie temna, ktoré hovorí, keď sa týmto nič nestalo a zle konali, tak kľudne konajme aj my zle, cudzoložme, kradnime, vraždime a všetko nám to nejako prejde.

Diabol povie kde je Boh, nech sa ukáže. Len ako sa môže Tvorca vesmíru a iných úrovní ukázať pozemskému ľudskému červíkovi nepatrných rozmerov? A podobne je to aj s inými vecami. Ten kto zakazuje konzumáciu drog akoby nás oberal o ten obrovský pôžitok, ktorý by sme vraj pri tom zažili. Načo sa namáhať poctivo zbohatnúť, keď sa to pomocou chytrého rozumu dá aj podvodne, „bez veľkej námahy“.