Ľudia nedokážu žiť podľa Božích pokynov.

13. januára 2023, zoran44, náboženstvo

Z reakcií pod mojimi článkami usudzujem, že ľudia nie sú schopní alebo ochotní žiť podľa Božích pokynov, možno s výnimkou Jehovových svedkov.

Cirkev sa nechce riadiť podľa pána Oskara, pretože podľa nich nejde o pravého Božieho posla a celkovo prečo by vôbec niekto mal niečo radiť cirkevným hodnostárom keď oni sú zástupcami Boha na zemi, oni plnia Jeho vôľu. Karma neplatí, pretože to je z Buddhizmu a Ježiš nič o Budhovi nehovoril ani o karme. To Ježišove „Čo sejete, to zožnete!“ má zrejme úplne iný význam.

Teraz čo má robiť bežný človek? Môže sa spoľahnúť na tento pozemský život a čo najlepšie podľa svojich predstáv ho prežiť. Veď Boha nikto nikdy nevidel a aj tie evanjeliá boli až s odstupom času zapísané. To že pán Oskar zapísal svoje dielo vlastnou rukou nie je podstatné, pretože on nie je pravý Boží posol. A v Biblii sa hovorí o druhom príchode Ježiša, že príde s veľkou mocou, nie ako obyčajný človek.

Takže ateisti alebo pochybovači si môžu pokojne žiť svoje pozemské životy a nemusia sa nechať rozptyľovať nejakým tliachaním o karme. A príslušníci cirkví sa môžu plne spoľahnúť na svojich cirkevných hodnostárov, že oni ich správne vedú a majú moc im aj hriechy odpustiť. Tu a tam sa nájdu nejakí blúznivci nasledovníci obyčajného spisovateľa a filozofa pána Oskara, nejakí zoranovia alebo iní čo budú hovoriť o minulých životoch, karme a večnom živote v raji, ale tým sa vôbec netreba trápiť, pretože je takmer isté, že pravdu majú oficiálne náboženstvá keď už a nie tieto smiešne hŕstky alebo je pravda taká, že neexistuje nič len táto hmota, tento jeden pozemský život.

Z uvedeného vyplýva, že všetko je fajn a netreba tu nič extra meniť. Treba pokračovať v zabehnutých koľajách, veď takto sa tu žije od nepamäti.