Mal na náš Ježiš nesplniteľnú požiadavku?

12. januára 2023, zoran44, duchovné

Ježiš povedal: „Miluj svojho blížneho, ako seba samého!“ Otázka znie prečo tak mnohí ľudia nežijú, prečo tu nemáme napodobeninu raja?

Podľa mňa je to aj preto, že celé tisícročia ideme bezohľadne za svojimi cieľmi. Boli tu vojny a mnoho násilia. Ale 2 tisíc rokov už vieme o tejto Ježišovej požiadavke. Tak prečo aj tak mnohí ľudia nechcú nasledovať Ježiša a zmeniť svoje životy?

Myslím si, že to preto lebo neveria Bohu a tomu, že On zjedná nápravu. Lebo keby tomu verili, tak by nebrali spravodlivosť do vlastných rúk. Ľudia neveria na nejaký raj a posmrtný život, vsádzajú na istotu pozemského života. Ale toto ľudské správanie nie je nijakým potvrdením toho, že posmrtný život neexistuje.

Ježiš však povedal ešte jednu vetu: „Čo sejete, to zožnete!“ Čiže to predpokladá dokonalú Božiu spravodlivosť a pre každého odmenu alebo trest, presne tak ako si zaslúži. Paradoxne však cirkev ide proti tejto Ježišovej vete. Toto ľudí neučia, namiesto toho rozdávajú odpustky a požehnania.

To však zase paradoxne v ľuďoch evokuje nespravodlivosť a drží ich to v doterajšom spôsobe života. Cirkev nechce prijať Ježišovu vetu: „Čo sejete, to zožnete!“ Možno sa boja, že by potom prišli o prácu, ja neviem.

Keby cirkevníci začali dávať dôraz na Ježišovu vetu „Čo sejete, to zožnete! A prestali dávať odpustky, podľa mňa by sa mnohé pohlo k lepšiemu. Len teraz je to takto zamotané, z čoho sa len temno môže radovať, že sa vo svete udržiava bolesť a nevedomosť. Je však najvyšší čas to klbko rozpliesť.