Pápež František rozkážte vetru a dažďu.

6. januára 2023, zoran44, náboženstvo

Kresťanské cirkvi by sa mali raz a navždy rozhodnúť či sa chcú klaňať svojmu vlastnému dielu – dogmám alebo sa chcú klaňať Bohu.

Ide o to, že ak predchádzajúce koncily a pápeži vyhlasovali „neomylné“ a „neodvolateľné“ pravdy vystavali si tým falošný podstavec a stali sa tak aspoň vo vlastných očiach „vševediaci“, čiže sa akoby dostali na úroveň Stvoriteľa.

Predchádzajúci kňazi, biskupi a pápeži dávali odpustky, takže v tomto si vystavali falošný podstavec a stali sa vo vlastných očiach „všemohúci“. Čiže opäť sa stavajú do role Boho-“rovných“.

Myslím si, že niekto by sa mal cirkevných hodnostárov opýtať, či prijímajú toto dedičstvo svojich predchodcov a zotrvávajú na ňom? Či teda samých seba považujú za neomylných a vševediacich? Ak áno nech nám pápež František o tom dá svedectvo nech vylieči slepých alebo chromých, nech zastaví tornádo alebo nech rozkáže dažďu nech trochu aj na púšti poprší. Pre Boho-rovného by to nemal byť nejaký problém.

Alebo radšej nech konečne pred svetom priznajú, že sú len takí istí ľudia ako my. Že nie sú ani neomylní ani všemohúci. Nech konečne zaujmú miesto ktoré im patrí v štruktúre stvorenia. Táto Zem nie je pupok stvorenia, ale je len podnožou Stvoriteľa. Pápež je síce hlava katolíckej cirkvi, ale snáď nad pápežom sú ešte mnohé bytosti, anjeli, archanjeli atď. až po samého Boha. Cirkevní hodnostári prestaňte sa už konečne nedôstojne chvastať a hrať sa na niečo, čím ste nikdy neboli a ani nikdy nebudete.

Samotní Ježišovi učeníci svedčia o tom, ako ďaleko je cirkev od tej neomylnosti. Stačí keď si prečítate nejaké pasáže z evanjelií a pochopíte, ako skvele Ježišovi učeníci chápali tomu, čo im on hovoril. A to bol pritom s nimi dosť dlhý čas denno-denne. A dnešní cirkevní hodnostári sú odkázaní na len na zápisky starého a nového zákona. Nie sú ako Mojžiš ku ktorému Jahve priamo hovoril. Takže už sa konečne spamätajte.