Duch človeka z tela sa vyzlieka.

23. novembra 2022, zoran44, spoločnosť

Takto sa to spieva v známej pesničke a podľa mňa to presne vystihuje dej umierania. Ježiš hovoril: telo nič neosoží, duch oživuje. Takže zrejme si to naozaj môžeme predstaviť tak, že existuje duch človek a ten má na sebe hrubohmotný obal telo.

Presnejšie nám to popisuje Abd-ru-schin, keď vysvetľuje že duch človeka vyšiel z raja ako malé nevedomé duchovné semienko. To že sa tak stalo je veľká milosť Božia, pretože to semienko bolo tak slabé, že v raji by sa nevedelo dostať k sebauvedomeniu, kvôli pomerne silnému vyžarovaniu tej úrovne. Preto jediná cesta na vývoj bola daná nadol do jemnohmotnosti a hrubohmotnosti.

Tu sme sa mali z nevedomých duchovných zárodkov vyvinúť na seba-vedomých ľudských duchov. Takže keď duchovný zárodok vyšiel z raja do jemnohmotnosti, musel sa nutne zahaliť jemnohmotným záhalom, aby nebol „nahý“ a hlavne, aby tu mohol plnohodnotne pôsobiť. Pri jemnohmotnom obale hovoríme o duši. Ďalej nasledoval vstup do hrubohmotnosti. Tu sa takisto musel duch alebo už vlastne duša zahaliť ešte aj hrubohmotným obalom – pozemským telom.

Jednoducho holý duch by na zemi nevedel plnohodnotne pôsobiť. Takže dá sa povedať, že pri narodení do jemnohmotnosti alebo hrubohmotnosti si ľudský duch akoby oblieka konkrétny odev – telo. Vlastný život je však len v samotnom duchu. To už aj Ježiš pomenoval. Ježiš by toho možno aj viac povedal, ale ľudia ešte neboli pripravení. Veď aj za to čo povedal ho dali zavraždiť.

Po svojom sebauvedomení by sme sa mali vrátiť do svojej vlasti do raja. Odtiaľ sme prišli. Jemnohmotnosť aj hrubohmotnosť podliehajú neustálemu procesu vzniku a zániku, to už aj vedci potvrdzujú keď pozorujú ako nebeské telesá vznikajú a zanikajú. Ale duchovná ríša – raj je stála, večná. Preto ak nechceme byť zomletí spolu s jemnohmotnosťou či hrubohmotnosťou mali by sme smerovať do raja.

Cesta tam vraj vedie cez odpykanie všetkých svojich zlých skutkov a musíme sa stať vnútorne lepšími – tým éterickejšími – duchovnou váhou ľahšími. A potom môžeme po pozemskej smrti stúpať nahor, tak ako vidíme stúpať nahor héliový balón alebo korkový štopeľ ponorený do vody. Takýto je ten obraz v skratke. Ale klobúk dole pred tým, čo napísal text tej pesničky.