Mienkotvorcovia

9. novembra 2022, zoran44, spoločnosť

Ja by som ich nazval aj betonári súčasného stavu. Je to elita národa a sveta – bohatí, vplyvní, úspešní, krásni ľudia, herci, speváci, športovci alebo niečím iných výnimoční ľudia, cirkev. Vnímam to tak, že majú silný vplyv na názory svetovej populácie. Aj keď je každý človek v tvorení názorov úplne slobodný, predsa len je ovplyvňovaný aj svojím okolím. A toto sú silní, výnimoční ľudia, ktorých spoločenské masy majú radi alebo ich dokonca milujú. Na sociálnych sieťach teraz fungujú influenceri. Takže moderní mienkotvorcovia na internete. Čím viac followerov (sledovateľov), tým úspešnejší je influencer.

Títo mienkotvorcovia majú svoje názory ako funguje svet, či existuje život po smrti, ako treba správne žiť. Rozhodujú o tom čo je normálne, správne a čo už nie. Povedal by som, že majú veľký vplyv na svetové masy ľudí. Len neviem či si uvedomujú, že keď určujú smer majú aj zodpovednosť za tých, ktorých vedú. To už asi nikto veľmi nerieši.

Najhoršie na tom celom je to akú mieru poznania majú títo mienkotvorcovia a ako blízko či ďaleko stoja od pravdy. Sú to väčšinou výnimoční, charizmatickí ľudia špička vo svojom odbore. Lenže ľudské masy by sa mali zamyslieť aj nad tým, do akej miery majú títo influenceri pozanie o fungovaní nášho či záhrobného sveta. Každý jeden človek je však aj tak v plnej miere v konečnom dôsledku zodpovedný za svoje rozhodnutia aj keď sú pod vplyvom mienkotvorcov.

Títo mienkotvorcovia mi pripadajú akoby každý deň liali betón, aby tak fixovali súčasný stav vedomia a poznania spoločnosti. Followeri sa v mnohom stotožňujú so svojimi influencermi. Pripadá mi to, že takto to obidvom stranám vyhovuje. Mienkotvorcovia idú cestou ktorá sa páči sledovateľom a sledovatelia sú radi, že mienkotvorcovia nenarúšajú pokoj a stabilitu, ktorá panuje vo svete.