Žijeme v požehnanej dobe.

27. októbra 2022, zoran44, spoločnosť

Napriek všetkým vážnym problémom aj malichernostiam dnešnej doby, myslím si, že je tu priestor na duchovný rozvoj. Skončila sa dlhá éra cirkevného despotizmu a skončil aj duchovný útlak komunizmu.

Mnohí si to možno ani neuvedomujú aké skvelé je to, že môžeme slobodne uvažovať, slobodne skúmať duchovné a slobodne vyjadrovať svoj názor. Len dúfajme, že tieto vymoženosti nám už nikto nikdy nevezme. Despotickú diktatúru nezaujíma pravda, zaujíma ju hlavne to, ako sa za každú cenu udržať pri moci.

Dneska kto chce môže študovať písma a duchovné posolstvá a na vlastnej koži spoznávať ich pravosť. Dnes je to len na samotných ľuďoch či sa chcú zaujímať o duchovné alebo nie.

Zoberte si čo cirkevný despotizmus urobil v Izraeli. Nielenže si vynútili Ježišovu smrť, likvidovali aj jeho učeníkov a zabili aj jeho učenie aspoň v Izraeli. O Mesiášovi je ticho. Lebo Ježiša dodnes neuznali za Mesiáša a iný neprišiel. Je to tragédia. Ľudia v Izraeli počúvli cirkevné autority a sami vidíte aké to má dodnes neblahé následky.