Má pravdu cirkev alebo Ježiš?

26. októbra 2022, zoran44, spoločnosť

Chcem sa len opýtať na váš názor. Pripusťte na chvíľu, že je možné, že Boh existuje. A teraz tá otázka, rébus. Ak si predstavíme, že Boh existuje ako by sme mali správne žiť, aby sme sa dostali do toho bájneho neba – večnej ríše duchov?

Ježiš povedal jednu dôležitú vetu: „Čo sejete, to zožnete!“ Že takto by sme mali žiť. Úplne jednoducho Milovať svojho blížneho ako seba samého. Takže takto by sme mali žiť podľa Ježiša.

Naproti tomu cirkev vymyslela dogmy a jej kňazi musia vyštudovať, prečítať mnoho textov a až potom sa môžu stať kňazmi. Pripadá mi to, že cirkev sa v tom riadne zamotala. Sú to kvantá údajov a ešte väčšie kvantá cirkevných výkladov minulých či terajších cirkevných pohlavárov. Oni navodzujú atmosféru, že tým že sú v písmach a výkladoch študovaní, sú bližšie k pravde. Mne to žiaľ pripadá, že sú viac od pravdy vzdialení ako človek, ktorý sa drží toho Ježišovho: „Čo sejete, to zožnete!“. Počas stáročí totiž k Ježišovým slovám kadečo popridávali a vznikli nespočetné výklady jeho slov.

Čo myslíte ak by naozaj existoval Boh, aké zákony by vložil do svojho diela – stvorenia? Úplne jednoduché, také čo pochopí aj malé dieťa alebo komplikované, náročné na štúdium o akých hovorí cirkev?