Je pápež zástupcom Boha na zemi?

13. októbra 2022, zoran44, spoločnosť

Tak poďme uvažovať, pátrať a porovnávať. Dnes nám už nehrozí, žeby nás cirkev dala upáliť, tak si môžeme dovoliť slobodné myšlienky aj voči osobe pápeža.

Ak máte byť niekoho zástupca, tak s ním nevyhnutne musíte komunikovať, aby ste vedeli aká je vôľa toho koho zastupujete. Ako je to dnes s pápežom Františkom? On sa určite Bohu prihovára. Ale Boh priamo s ním nehovorí, môže len cítiť nejaké vnuknutia od svetlých bytostí. Takže oproti Abrahámovi, Mojžišovi, prorokom, Ježišovi a jeho učeníkom je v tejto komunikácii obrovský rozdiel. Lebo oni priamo komunikovali s Bohom.

Terajšieho pápeža i tých predošlých by som prirovnal k veriacim ľuďom. Môžu byť niečím výnimoční, ale vnímam ich na úrovni veriacich ľudí. Keby totiž Boh priamo komunikoval s niektorým pápežom určite by sme sa o tom dozvedeli, pretože by nám to sami povedali. Veď kto by sa už s niečím takým nepochválil?

Terajší pápež má ešte jednu veľkú nevýhodu, je priam zviazaný dogmami. On je síce veriaci človek, ale môže uvažovať len v medziach, ktoré vytýčili jeho predchodcovia. Takto si to pápeži a koncily sami nastavili a schválili.

Takže otázka znie môže byť takýto pápež skutočným zástupcom Boha na zemi. Podľa mňa nie, keďže Boh priamo k nemu nehovorí. Ide podľa mňa o mieru spojenia a komunikácie. Jednoducho Ježiš a Boh boli jedno. Ježiš presne vedel ako Boh myslí a cíti a čo chce od Ježiša, aby vykonal. To sa podľa mňa o žiadnom pápežovi nedá povedať. Takže pápež nemôže byť plnohodnotný zástupca Boha na zemi.