Prečo ľudia neveria na karmu?

25. septembra 2022, zoran44, duchovné

Každý človek denne okolo seba niečo rozsieva. Dobrú náladu, pekné slová či škriepky, intrigy, klamstvá a podobne. Každý tu niečo po sebe zanecháme. Aj keď sa to na náhrobný kameň nepíše v pamäti svojho okolia ostane po nás aj to dobré aj to zlé. Je tu však aj teória o karme, ktorá hovorí, že zo všetkého svojho konania zožneme aj úrodu.

Myslím, že ak existuje karma a žili by sme s vedomím, že všetko sa nám vráti, svet by bol oveľa lepší. Ježiš síce povedal, že čo sejete, to zožnete, ale v našom svete majú hlavné slovo materialisti a cirkev.

Cirkev sa v stredoveku na nejakom koncile rozhodla, že karma neexistuje a koniec. Zrejme by im to kazilo aj biznis s odpustkami. A materialisti povedia karma je blud nedá sa to zachytiť prístrojmi, odvážiť, zmerať a hlavne nič okrem hmoty „neexistuje“.

Myslím si, že je to obrovská škoda, že väčšina ľudstva takto ľahkovážne a povrchne odmietla existenciu karmy. Ak totiž je Boh existencia karmy by len dokazovala Jeho dokonalosť.

Dnes už snáď prichádza čas kedy sa vymaníme z despotickej tyranie cirkvi a z názorového otroctva materializmu. Chcelo by to slobodné uvažovanie a skúmanie. Vďaka Bohu dnes už cirkev nemá moc mučiť a upaľovať ľudí s iným názorom.

Na materializmus by som tiež všetko nevsádzal. Pretože Ježiš povedal: Duch oživuje, telo nič neosoží. Takže podľa tohto naše telo z mäsa a kostí je len obal a skutočný život je v našom duchu. Takže toto predpokladá, že tu existujú aj iné sily a energie nielen viditeľná hmota.

Skutočne mi to pripadá ako rozumový aj duchovný útlak pravdy. Ako keby niekomu veľmi záležalo, aby sme sa tú pravdu nikdy nedozvedeli.