Kde sa Matovič so Sulíkom bijú, Pellegrini vyhráva.

10. júla 2022, zoran44, politika

Ľudové príslovia často v sebe majú mnoho pravdy. Čerpajú totiž z vekov pred nami, z mnohých prežitých situácií. Jedným takým príslovím je aj kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva. A skutočne má to aj logiku. Keď sú dvaja čo sa nevedia dohodnúť, najlepšie je keď príde tretí a vyrieši situáciu.

To čo predvádzajú Matovič so Sulíkom je už naozaj čistá psychiatria, ako to aj Boris Kolár pomenoval. Títo dvaja plytvajú svoju energiu a schopnosti na vzájomné útoky a nie na budovanie na prácu pre našu spoločnosť. Z toho logicky vyplýva, že úspech sa nemôže dostaviť, pretože sila potrebná na tvorenie hodnôt je vyplytvaná vo vzájomných konfliktoch.

Matovič a Sulík majú poslednú šancu zachrániť svoju vládu. Jednoducho mali by urovnať spory a začať normálne vecne komunikovať, čo je však málo pravdepodobné, že to dokážu. Alebo by jeden z nich mal z vlády odísť. Súčasná situáciu hovorí, že odísť by mal Matovič. Hoci sa on tomu zubami nechtami bráni svojím odchodom z postu ministra financií by podľa mňa viac získal ako stratil. Sulík sa podľa svojich vyjadrení odísť z vlády nechystá. Úplne najlepšie by bolo keby sa stiahli do úzadia obidvaja, aby snáď neutrpelo superEGO jedného z nich.

Konflikty by však mohli trvať aj keby sa obidvaja stiahli, pretože oni dvaja sú dominantní a mienkotvorní vo svojich stranách. V podstate tie strany vybudovali, takže lojalita ich členov sa dá očakávať a je aj správna. ALE realita pre obyvateľov Slovenska je taká, že ak so vzájomnými hádkami neprestanú pripadá mi to, že sú pre výstavbu Slovenska nepoužiteľní. Jednoducho prídu nové voľby a ani Sulík ani Matovič, ani SaS ani OĽANO nebudú súčasťou ďalšej vlády.

Každý je nahraditeľný. A nová vláda sa črtá podľa mňa pod vedením Petra Pellegriniho, ktorý sa celkom osvedčil. Vládu by mohli tvoriť niektoré z týchto strán Hlas, PS, Sme rodina, KDH, Maďari. Prinajhoršom ešte Smer, lepšie by to však bolo bez Smeru, aby tu bolo šanca na menej skorumpované a úspešnejšie Slovensko. Pri Ficovi totiž svieti výstražný výkričník. Je tu veľké riziko, čo by so svojou časťou moci a v získaných ministerstvách začal opäť dorábať.