Založ si blog

Cirkvi prekážajú vzniku Tisícročnej ríše.

Ak má skutočne nastať Tisícročná ríša mieru a pokoja aká cesta k nej vedie? Privedú nás k nej súčasné cirkvi, ktoré rozdávajú odpustky ako na bežiacom páse? Alebo je podmienkou vzniku Tisícročnej ríše to, že sa ľudia polepšia a začnú sa správať oveľa lepšie? Kľudne reagujte pod článkom. Ja osobne si myslím, že my ľudia sa musíme najprv polepšiť, až potom môže vzniknúť Tisícročná ríša.

Z tohto pohľadu vnímam správanie sa kresťanských cirkví ako veľkú prekážku vzniku Tisícročnej ríše. Cirkvi svojím ľahkovážnym sľubovaním odpustkov podporujú v ľuďoch ich zlé stránky. Veď keď je také ľahké prísť k odpusteniu, potom sa nemusia nejako extra namáhať a môžu pohodlne zotrvávať vo svojich nesprávnych návykoch. Ale je toto zlučiteľné s dokonalou Božou spravodlivosťou? Áno Božia láska nám môže odpustiť, ale malo by k tomu dôjsť v dokonalej spravodlivosti. To znamená, že ten čo pochybil by si mal svoje odpustenie skutočne zaslúžiť.

Verím tomu, že každý skutok môže byť odpustený, po adekvátnom spravodlivom odpykaní. Verím tomu, že každý kto ešte dýcha má šancu sa zachrániť. Ale vyzývam kresťanské cirkvi nech nasmerujú svojich veriacich na správnu cestu. Nech sa vzdajú bezuzdného rozdávania odpustkov a radšej poradia svojim veriacim, aby 1 zlý skutok zahladili 3 dobrými. Radšej nech sú v pluse ako v mínuse. Lebo my tvoríme, síce v malom ale tvoríme. A to čo tvoríme by malo byť dobré a pekné. Každý deň okolo seba rozsievame. Ale všetko čo rozsievame narastie a my budeme musieť prijať z toho úrodu. Nikto sa pred tým neubráni.

Doteraz ľudia napáchali veľa zlých vecí. A koľko si navzájom naubližovali. Cirkev nech nespochybňuje Ježišove: „čo sejete, to zožnete!“. Pretože každý jeden ľudský čin dostane svoju úrodu – jednoducho vráti sa pôvodcovi aj s úrokami. To nezmení nikto ani cirkev – to sú zákony stvorenia platné od počiatku, o ktorých nám Ježiš povedal. Preto najlepšia cesta ako zahladiť zlý skutok je urobiť radšej viac dobrých skutkov. Tie nutne takisto prinesú svojmu pôvodcovi dobrú úrodu. Alebo sa to môže rozuzliť tak, že to oslabí spätný účinok toho zlého skutku.

Ľudia prestaňte žobroniť v cirkvách o odpustky. Radšej sa pripravte znášať následky vašich zlých skutkov – lebo spravodlivosť Božia je dokonalá. Existuje však cesta k vykúpeniu z týchto vašich zlých skutkov. Začnite konať dobré skutky, čím viac tým lepšie. Toto je podľa mňa jediná cesta ako výrazným spôsobom eliminovať to zlé čo sa na vás valí. Ale buďte pripravení na úrodu vašich zlých skutkov – lebo tie sa musia prejaviť hoci len symbolicky. Zabudnite na cirkevné odpustky, radšej začnite uvažovať čo to znamená Božia dokonalosť.

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1371097x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie