Založ si blog

Nenávidieť ľudí za odlišnosť názorov je nelogické.

Filozofická úvaha. Chceli by ste, aby sme boli rovnakí, aby sme rovnako alebo podobne rozmýšľali a aby sa nám páčili podobné veci? Kľudne reagujte pod článkom. Ale môj názor je, že to že sme rozmanití je dané naším vývojom a tá rozmanitosť je dobrá priam žiaduca.

Z tohto pohľadu je však potom nelogické ak sa navzájom nenávidíme kvôli tejto našej rôznorodosti. Nemusíme s inými názormi súhlasiť, ale nenávidieť ľudí s takýmito názormi nie je podľa mňa správne. Najlepšie je argumentovať, ale ak druhá strana nepríjme naše argumenty mali by sme to rešpektovať.

Každý z nás máme zrejme určitú predstavu ako by v ideálnom svete veci mali fungovať. To je to podstatné. Ale názory na to ako to dosiahnuť sa rôznia. To najdôležitejšie čo nám však uniká je hľadať riešenia ako situáciu zlepšiť. Čím je však väčšia rozmanitosť návrhov a nápadov, o to viac je z čoho vyberať, takže je to dobré.

Takže ak nechceme totálnu nudu, že budeme všetci podobní, tak sa zamyslime, že rozmanitosť je prospešná. Nenávisť voči ľuďom s inými názormi, je vlastne potláčanie tejto rozmanitosti. A to je vlastne to, čo nechceme. Treba prijať aj kritické názory, sú akoby kontrolnými mechanizmami. Vďaka názorom iných ľudí môžeme získať aj iný uhol pohľadu na určitú vec ako je ten náš, čo je vlastne naším obohatením aj keď sa s týmto iným uhlom pohľadu nemusíme na 100% stotožniť. Zoberieme si z toho len to čo chceme alebo si z cudzích názorov nemusíme zobrať nič.

Svoje minulé životy stretávame okolo seba.

24.04.2024

Keď sledujem svoje okolie, pripadá mi to akoby som cestoval v čase. Vidím ľudí a ich vlastnosti. Niektoré ma potešia, iné rozčúlia. Ale keď pozriem do svojho vnútra, vnímam akoby som s tým mal niečo spoločné, hoci sa mi to častokrát nepáči. Pripadá mi to akoby sa hlavne tí bližší ľudia z môjho okolia niekedy v minulých životoch mnou inšpirovali a napodobňovali ma, [...]

Prostitútky a omamné látky.

23.04.2024

Všimnite si, že keď je téma o týchto ženách, ktoré predávajú svoje telá veľmi často sú prítomné aj omamné látky rôzneho druhu. Prečo je to tak? Dôvod je podľa mňa úplne jednoduchý, myslím si, že rôznymi omamnými látkami chcú prehlušiť svoj vnútorný hlas, ktorý im hovorí, že to čo robia je nesprávne. Tieto omamné látky majú prehlušiť to, že sa vyspia s [...]

Klamanie.

21.04.2024

Ako vnímajú klamanie ľudia? Podľa mňa je mnoho ľudí, ktorí si myslia, že klamaním niečo získajú. Každému je jasné, že klamanie je podvádzanie, ale mnohí ľudia si myslia, že keď budú dostatočne šikovní, tak sa vyhnú nejakým následkom. A prečo sa vlastne klame? No buď je cieľ vyhnúť sa trestu alebo je to cieľ získať pre seba nejaké výhody. Ako vníma klamanie [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 567
Celková čítanosť: 1375984x
Priemerná čítanosť článkov: 2427x

Autor blogu

Kategórie