Duchovná diktatúra cirkvi sa musí skončiť

8. septembra 2021, zoran44, náboženstvo

To čo sa udialo v cirkvi je šialené. Ježiš hovoril: „ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete“. Takisto keď cítil, že sa blíži jeho pozemská smrť, hovoril svojim učeníkom: Budem prosiť Otca aby vám poslal Pomocníka, Ducha pravdy. On z môjho vezme a uvedie vás do všetkej pravdy.

Tieto 2 výroky Ježiša majú jasný zmysel a nadväznú logiku. Jednoducho ešte ani učeníkom v tom čase Ježiš neobjasnil mnoho vecí a sľúbil nám Pomocníka ktorý nás uvedie do všetkej pravdy. ALE cirkev urobila presne to čo nemala urobiť. Takže čerpať mohli len z čiastočného poznania aj na to použili svoje výklady. To by sa ešte dalo nejako predýchať, keby tieto svoje výklady neoznačili ako jediné správne, neomylné a neodvolateľné.

Tak to je hádam to najhoršie čo mohli urobiť. Predstavte si, že by prišiel teraz ešte raz Ježiš niekde do krajiny, kde je kresťanská cirkev. Ježiš by začal rozprávať z plnosti vedenia a keďže pokročil čas hovoril by aj o veciach, o ktorých ešte pred dve tisíc rokmi v Izraeli nehovoril, lebo ľudia na to vtedy ešte neboli dosť zrelí. Stalo by sa presne to, čo sa stalo Ježišovi v Izraeli, že ho predstavitelia cirkvi spochybňovali a prenasledovali.

Dnes by ho už však nemohli zbabelo zavraždiť lebo je iná doba. Ale predpokladám, že by sa dialo presne to isté. Kňazi a biskupi a pápež by citovali z písiem a dookola by húdli, že to nie je Mesiáš lebo nesedí toto a tamto. Štvali by proti nemu a spochybňovali ho. Pretože veď oni majú v rukách písma. A to ešte nesmiem zabudnúť, že podľa RKC by Ježiš musel prijať cirkevné dogmy, ktoré stanovili ich pápeži predchodcovia. Veď inak to nejde. Podľa súčasného nastavenia by Ježiš musel prijať ich dogmy a vysvetlenia inak by bol falošný prorok. Takto presne to je. Je to totálna absurdita, ja neviem či si to niekto v RKC vôbec uvedomuje. A ak takí aj sú nič sa s tým nedá robiť – lebo tie dogmy sú „neodvolateľné“.

Len problém je v tom, že teraz tu máme zosilnený tlak svetla. Nastáva veľká očista a všetko nesprávne bude zničené. Cirkev ani žiadni jej predstavitelia nemajú v ničom pred Bohom imunitu aj keď si to určite myslia. Na základe tohto predpokladám, že ak sa cirkev dobrovoľne nezriekne týchto svojich výkladov -dogiem, budú tieto zničené iným spôsobom. Jednoducho nie je možné, aby v nastávajúcej dobe zostalo zachované niečo tak zmätočného a absurdného ako sú „neodvolateľné“ cirkevné dogmy.