Nútenie k očkovaniu

17. júla 2021, zoran44, spoločnosť

Pripadá mi to akoby sme boli len krok od toho, že nás budú nútiť očkovať sa. Priznám sa, že aj keby očkovanie bola tá najlepšie vec na celom svete aká existuje aj vtedy mi nútenie pripadá absurdné. Jednoducho môže to vyvolať úplne opačný efekt a je to aj pošlapávaním práv každého jednotlivca. Takisto už len ten pocit, že keď je to tak úžasná vec prečo nás k tomu nútia.

Lepšie by bolo skutočne už toľko netlačiť na pílu a nechať celému očkovaniu voľný priebeh. Kto chce nech sa dá zaočkovať a kto nie nech sa nedá. Odborníci nech prezentujú a vysvetľujú najnovšie dáta a poznatky a ľudia nech sa slobodne rozhodnú. Politici musia mať pochopenie pre ľudí. Pretože aj samotné vakcíny proti Covid-19 sú pomerne nové a predstavujú určité zdravotné riziko. Vládna moc by mala zobrať do úvahy, že každý jeden občan má plné právo rozhodovať o svojom zdravotnom stave a o tom ako si zdravie bude chrániť.

Aj keď by toto slobodné rozhodnutie človeka znamenalo jeho smrť aj tak je to v poriadku, pretože sa rozhodol on sám po zvážení všetkých pre a proti. Urobil svoje vlastné rozhodnutie v najlepšej viere. Ja osobne chápem aj to, že keď je výskyt Covid-19 minimálny je aj záujem o očkovanie proti tomuto vírusu nízky.

Ale som presvedčený o tom, že ak sa počet nakazených bude zvyšovať, úmerne s tým sa začne zvyšovať aj záujem o očkovanie. Mne to celé pripadá ako prirodzený a logický vývoj. Veď ľudia ak budú vidieť, že na Covid-19 umierajú nezaočkovaní, tak automaticky budú mať oveľa vyšší záujem očkovať sa, ak sa preukáže, že zaočkovaní majú skutočne menšie komplikácie pri nakazení. Nechajte ľudí nech sa rozhodnú sami a nerobte na nich psychické nátlaky.