Židovská cirkev zabila Ježiša aj jeho učenie

29. mája 2021, zoran44, duchovné

Židovská cirkev dovtedy štvala a intrigovala proti Ježišovi kým ho neukrižovali. Ďalej prenasledovali aj jeho učeníkov. Nakoniec sa im podarilo potlačiť aj Ježišove učenie aspoň v Izraeli. Takže „skvelý úspech“ židovskej cirkvi.

Dôvody ich konania sú tragikomické. Ľud miloval Ježiša. On ich uzdravoval a vysvetľoval kráľovstvo nebeské. Prirodzene jeho popularita stúpala. To sa ale nepáčilo židovskej cirkvi, pretože ich autorita tým pádom utrpela. Oni sa nesklonili pred Synom Božím a neprijímali jeho učenie. Namiesto toho sa držali vlastného čiastočného „vedenia“ a vlastná moc a vplyv im boli cennejšie ako slová Mesiáša.

Myslíte si, že kresťanská cirkev je lepšia? No je pravda, že kresťanská cirkev konečne stratila svoju moc. Dnes už cirkev nemôže ľudí vraždiť v inkvizičných procesoch. Ale aj tak sa kresťanská cirkev správa vo svojej podstate podobne ako cirkev židovská. Kresťanská cirkev odmieta učenie prinesené Duchom Pravdy. Prednejšie sú im vlastné zlátaniny – dogmy a samozrejme nechcú prísť o svoje bohatstvo, vplyv a moc.

Len taká otázočka má byť cirkev ako prostredník medzi ľuďmi a Bohom alebo ako prekážka? Je to nesprávne keď niekto kto nemá plné vedomosti tvári sa akoby ich mal. A ešte väčšia tragikomédia je keď takéto cirkvi spochybňujú posolstvo Ducha pravdy – len preto, že sa nezhoduje s ich predstavami s ich zlátaninami. Tak to naozaj gratulujem kresťanským cirkvám.