Ateizmus a náboženské bludy vládnu svetu

22. mája 2021, zoran44, spoločnosť

Myslím si, že svet by mohol byť lepší a ľudia šťastnejší. Ale my sme svet, my ten svet formujeme my ho tvoríme. A robíme tak každý deň pretavujeme svoju vieru a ambície do každodennej reality.

Lenže aká je viera dneška? V drvivej väčšine sú ľudia ateisti alebo cirkevní veriaci. Ateista verí tomu, že nech robí čokoľvek a je dostatočne šikovný nemusí niesť následky, jednoducho že sa im môže vyhnúť. Podobne je na tom cirkevný veriaci. Ten keď aj urobí nejaké zlé veci, verí tomu, že mu stačí nejaký cirkevný obrad, pár otčenášov a zdravasov prípadne trocha svätenej vody a akoby švihom čarovného prútika sú jeho prešlapy zahladené.

Ateisti a cirkevní veriaci tvoria absolútnu väčšinu našej spoločnosti. Obidve skupiny veria, že sa môžu vyhnúť spravodlivému trestu. Tak sa nečudujme, že vo svojom vnútri cítime, že tento svet by mohol byť lepší, že by mohol fungovať inak a my by sme mohli byť oveľa šťastnejší, nemusel by byť ani jeden človek bez domova či perspektívy.

Na tento svet prišlo aj učenie, ktoré hovorí, že to čo je dnes je len absolútna spravodlivosť a dôsledok našich minulých životov. A že už dnes tvoríme svoju budúcnosť, ktorá však pozor nekončí pozemskou smrťou. Mnohí si myslia, že keď ukončia svoj život je po všetkom. Ale toto nové učenie hovorí, že aj po pozemskej smrti budeme donútení žať následky svojho terajšieho života tie dobré aj tie zlé.

Podľa tejto teórie by sa kadejakí podvodníci, zlodeji, príživníci, násilníci či dokonca vrahovia javili ako úplní blázni. Ale dnes tomu tak nie je. Ak má niekto peniaze a moc je dokonca ešte veľaváženým občanom.