Svet bol stvorený za 7 dní

1. februára 2021, zoran44, duchovné

Nie však tento náš svet, ale prastvorenie. Pán Vollmann to vysvetľuje takto. Duchovné prastvorenie povstalo ako prvé stvorenie pri slovách „Buď svetlo“. Nachádza sa pod božskou sférou. Príbeh stvorenia o siedmich dňoch obsiahnutý v Biblii v 1. knihe Mojžišovej sa vzťahuje na toto prvé stvorenie a nie na zem.

Príbeh stvorenia opísaný v Biblii už pomýlil mnohých a možno aj odradil, priznám sa, že aj mňa to miatlo. O to väčšia vďaka pánovi Vollmannovi, ktorý pôsobil v Abd-ru-schinovej blížkosti a pekne to zhrnul a vysvetlil. Dnes je totiž všeobecne uznávaná evolučná teória. Evolučná teória má svoj zmysel, logiku a nespočetné množstvo dôkazov. Preto nie je vôbec dobré keď veriaci popierajú evolučnú teóriu alebo sa ju snažia vtesnať do krátkeho časového rozmedzia od Adama prepočtom jeho rodokmeňa.

Príbeh stvorenia nebol doteraz správne pochopený, čo malo za následok zmätok u veriacich i vedeckej obce. Preto nesmierna vďaka patrí Abd-ru-schinovi, že nám priniesol vysvetlenia z tých najvyšších nebies. Som presvedčený, že raz určite aj celé ľudstvo ocení obrovský dar Abd-ru-schinovho diela. Jeho vysvetlenia sú úžasné prinášajú pokoj do duší veriacich a logické argumenty pre vedeckú obec.

A tak je teda pravdivý biblický príbeh o stvorení aj vedecké poznanie o vývoji sveta. Existuje totiž prastvorenie a vyvinuté stvorenie. Prastvorenie vzniklo pri slovách Buď svetlo a to bol ten proces opísaný v 1. knihe Mojžišovej. Naša zem však patrí k vyvinutému stvoreniu a podliehala dlhému vývinu tak ako nám to vysvetľuje veda. Tak ako sa človek vyvinul z nevedomého duchovného zárodku do plne vedomej osobnosti. Celý hmotný svet podlieha neustálej zmene a vývinu.

My však ľudskí duchovia sa máme tak zušľachtiť, aby sme po smrti pozemského tela mohli vplyvom ľahšej a čistejšej duše pomaly stúpať nahor do svojho skutočného domova – do raja, do večnej ríše ducha. To je náš skutočný domov odkiaľ sme na základe vlastnej túžby boli vypudení ako nevedomé duchovné zárodky. Jemnohmotná a hmotná úroveň boli a sú našou školou života. Tu sme mali dozrievať a učiť sa.

Túžbu po dokonalosti a návrate do svetlých výšin máme všetci zakotvenú pevne vo svojom vnútri. Ľudstvo ako celok však zablúdilo, nechalo sa viesť chladným hmotným rozumom a takmer stratilo spojenie so Svetlom. Je však v moci každého človeka obnoviť spojenie so Svetlom. Stačí keď zosadí z trónu pozemský rozum a posadí na trón svojho ducha = cit = vnútorné vnímanie = svedomie.