Rasizmus a extrémizmus

28. augusta 2020, zoran44, spoločnosť

Prečo existujú ešte aj dnes? Podľa mňa preto, že majú veľmi výživnú pôdu.

Tou výživnou pôdou sú zlé alebo nefunkčné zákony a ťažkopádny až nefunkčný systém justície. Taktiež je to neschopnosť štátu v plnej miere ochrániť majetkové či iné práva svojich občanov. Napríklad ak bývate v susedstve s neprispôsobivými občanmi len ťažko sa domôžete spravodlivosti. To že sú hluční a voči vám arogantní a drzí, prípadne vám niečo ukradnú zo záhrady to sú všetko len priestupky. A najhoršie na tom je, že ak sú to nezamestnaní ľudia z uloženej pokuty sa len vysmejú, pretože ju od nich nikto nikdy nevymôže.

Toto sú podľa mňa reálne fakty zo života našej spoločnosti a som si istý, že existujú stovky takýchto prípadov. To je skutočný dôvod prečo Kotlebovi nebezpečne narastali preferencie a prečo jeho strana už druhé volebné obdobie sedí v parlamente.

My sa nekukajme len na to ako to funguje v okolitých krajinách, nebojme sa vytvoriť si aj vlastné zákony a vlastný systém. V našej krajine to vyzerá tak, že zákony pre tých najbohatších a najchudobnejších akoby neplatili. Mäkký bezzubý štát je len na smiech a svojou mäkkosťou iba pošpiňuje čistotu a spravodlivosť, ktoré majú byť posvätné.

Vôbec sa nečudujem že Kotlebovi narástli percentá, pretože sa zastal tých čo boli nespravodlivo utláčaní a ohrozovaní. Z tohto pohľadu bol Kotleba lepší ako štát a jeho celý aparát. A je to obrovská hanba pre túto krajinu, že nevie nastoliť poriadok a disciplínu a ochrániť práva svojich občanov.

Táto vláda má pred sebou dosť dlhý čas, som zvedavý či ho využije efektívne. Zobuďme sa ľudia. Darmo sa budeme čudovať a dookola krútiť hlavou prečo tu ešte stále je rasizmus a extrémizmus. Pokiaľ vláda nezačne robiť zákony na mieru aj pre tých najchudobnejších, pretože tieto bežné zákony akoby na nich neplatili, nikdy tu nebude skutočný kľud a harmónia. Je až nepochopiteľné, že ľudia ktorí nepomreli od hladu len vďaka tomu, že im každý mesiac platíme sociálne dávky z našich daní, sa správajú arogantne a porušujú práva svojich blížnych. Spravodlivé by bolo, aby mali svojich chlebodarcov v úcte a nie skákali im po hlave.