Slovenský výrobok alebo zabalené v SR?

4. mája 2020, zoran44, spoločnosť

Myslím si, že by malo pribudnúť nové označenie „Zabalené v SR“. Lebo je obrovský rozdiel či niekto výrobok skutočne na Slovensku vyrobí alebo len niečo dovezie a zabalí to tu.

Lenže čo už je silná káva keď si tam dávajú kadejaké logá „kúpou tohto výrobku dávate prácu ľuďom na Slovensku“. Tak to ma už dorazilo a potom čítam ďalej a tam vyrobené v EU a tá firma čo výrobok akože vyrobila je tam uvedená len ako distribútor pre SR. Podľa mňa sila a takto určite mnoho prebaľovacích firiem funguje.

Je to podľa mňa zavádzanie spotrebiteľa, štát by v tomto mal narobiť poriadok. Že čo je skutočne slovenský výrobok a za akých podmienok. Musí to byť odlíšené od toho čo je len privezené a prebalené veď to nie je normálne. Takto sa klamú spotrebitelia. Keď si to niekto celé neprečíta, tak si skutočne myslí, že kúpil výrobok u nás na Slovensku vyrobený a pritom dal prácu len pár ľuďom čo to privážajú a prebaľujú.

Je to obrovský rozdiel. Pretože samotná výroba hocijaká už zamestnáva oveľa viac ľudí a viaže na seba celý rad subdodávateľov, ktorí taktiež môžu byť zo Slovenska. Takže prínos pre ekonomiku je neporovnateľne väčší. Aj teraz v týchto ťažkých časoch, by si štát mohol na to posvietiť, nastaviť jasné pravidlá, čo sa môže označiť ako slovenský výrobok. A výrobky privezené zo zahraničia a u nás len prebalené, by mali mať zákaz byť označené ako slovenský výrobok. Malo by to byť zákonom určené, že čo je len zabalené v SR sa bude aj označovať „Zabalené v SR“. Takto by slová boli zhodné s reálnym stavom a zákazníci by neboli zavádzaní.