Založ si blog

Riešenie Korona krízy

Klaďme si správne otázky. Je možné úplne zastaviť Korona vírus? Podľa mňa nie, myslím si že ani black out by Korona vírus nezmietol z povrchu zemského. Aj keby sme ho na Slovensku úplne eliminovali čomu neverím, tak v okolitých krajinách sú státisíce nakazených. V týchto krajinách v najbližšej dobe vírus určite pod kontrolou mať nebudú. Tranzitnú prepravu zastaviť nemôžme lebo by sme vykapali od hladu a padli by všetky fabriky. Takže vírus by sa k nám tak či tak opäť dostal len by sme zaťali poriadnu sekeru do rozpočtu SR.

Hlavná myšlienka: Izolujme tých pár stovák chorých a nie celé Slovensko. Dajme do karantény chorých a všetkých s ktorými prišli do styku. Ale nech to riadne polícia alebo vojsko kontroluje, aby v tej karanténe naozaj boli. Zabezpečme tým ľuďom čo potrebujú k životu v karanténe. Toto je podľa mňa oveľa efektívnejšie.

Vytvorme zelené, oranžové a červené zóny. Mapa by mala byť online neustále aktualizovaná, aby sa všetci mohli podľa toho zariadiť a vyhnúť sa rizikovým oblastiam. Zelené zóny bez výskytu vírusu by mohli normálne fungovať – ekonomike aj ľuďom by to neskutočne pomohlo, samozrejme nosenie rúšok ok. Červené zóny – to sú oblasti kde sú nakazení + okolie dajme tomu. Oranžové zóny – tzv. rizikové to by mohli byť miesta kde prichádzajú do kontaktu pendleri alebo šoféri medzinárodnej dopravy alebo miesta inak podozrivé s kontaktu s chorými (širšia oblasť).

Za kľúčové pokladám získanie veľkého počtu spoľahlivých testov. Pretože rizikových ľudí ako opatrovateľky pracujúce v zahraničí, šoférov medzinárodnej dopravy, zdravotníkov v prvej línii alebo iných rizikových by bolo treba pravidelne testovať. Pretože títo predstavujú zrejme najväčšie riziko rozšírenia ochorenia. Otestovať by bolo treba aj všektých čo prišli do kontaktu s človekom u ktorého sa diagnostikoval Korona vírus. Potrebovali by sme síce veľa testov, ale krajina by mohla ako tak fungovať v sprísnenom režime.

Hodiny na nákup pre seniorov je dobrá vec to môže fungovať, kým bude potrebné. Ale seniorov nemusíme zatvárať doma. Môžu sa určiť aj miesta na pobyt vonku len pre seniorov, aby aj oni mohli byť bezpečne na čerstvom vzduchu.

Do black outu by som nešiel. Zoberme si o koľko peňazí už teraz štát každý deň prichádza, o koľko by ešte prišiel za 2-3 týždne black outu. Takže tu máme veľmi znížené príjmy štátu. Teraz má štát pomáhať firmám a prispievať na platy zamestnancov plus nákupy spojené s korona vírusom – to budú pre štát obrovské peniaze navyše – takže extrémny nárast výdavkov. Ako to chce štát zvládnuť? Zbankrotujeme? Alebo koľko firiem sktrachuje a koľko ľudí príde o robotu?

Len aby sme sa nedostali do tej zlej špirály smerom dole. Ak prídu o prácu ľudia a skrachujú firmy nebude to sranda. Aj štát môže pomáhať len ak má peniaze. Len aby sme mali na vyplácanie dôchodkov a sociálnych dávok – treba na to dosť veľký balík peňazí. Zatiaľ si myslím, že Korona krízu zvládame dobre a nie je dôvod na drastické opatrenia. Treba dať pozor, aby sa do existenčných problémov nedostala celá krajina, nielen niekoľko stovák či tisíc ľudí.

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

fajčenie, fajčiar, závislosť

Koniec s fajčením? Británia chce zakázať predaj cigariet

18.04.2024 08:00

Krajina rozhoduje o najprísnejšom protifajčiarskom zákone v Európe. Ak prejde, Briti, ktorí sa narodili po 1. januári 2009, si už tabakové výrobky v obchode nekúpia.

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát. EÚ uvalí nové sankcie

18.04.2024 07:02, aktualizované: 07:37

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 10:22

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1368816x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie