Otvorme záhradníctva, stavebniny, galantérie, predaj látok a krajčírske dielne

23. marca 2020, zoran44, spoločnosť

Kľudne môže vláda nariadiť, že vojsť do týchto prevádzok môžeme len s rúškom alebo iné opatrenia, ale bol by som za aby sa otvorili. Radšej nech platia prísne opatrenia, ale nezatvorme úplne všetko. Kľudne nech je to pod hrozbou pokuty, keď to niekto nedodrží, ale život sa úpne nemôže zastaviť.

Ľudia sú doma tak nech využijú ten čas zmysluplne. A napr. záhradníctva majú naskladnený tovar, ktorý treba vysadiť teraz. Ide pritom často o predaj vonku, čo je tiež plus a je oveľa lepšie ak si ľudia niečo kúpia a budú pracovať vo svojej záhradke, tam totiž nikoho nenakazia. Podobne stavebniny tiež ide väčšinou o predaj na voľných plochách a vo veľkých halách. Počas voľna by si ľudia mohli doma kadečo porobiť a opäť by nikoho neohrozovali keď budú doma pracovať.

Galantéria a predaj látok by mohli byť otvorené z dôvodu, aby si ľudia mohli nakúpiť materiál na výrobu rúšok a tieto počas voľna zhotovovať. Vyzerá to, že tie látkové rúška sú celkom fajn dajú sa oprať a prežehliť, čo ich dezinfikuje a sú na opakované použitie, čo je ekologické aj ekonomické. Je to určite lepšie ako každý deň používať jednorázové rúška a potom ich každý deň odhadzovať do odpadu. A Štát by na tom aj ušetril lebo dnes zohnať rúška je dosť problém a sú aj predražené.

Takisto by som dovolil otvoriť krajčírske dielne. Tu by mali možnosť nechať si zhotoviť rúška tí čo na to doma nemajú také možnosti alebo chcú aby tie rúška nejako vyzerali a boli viac funkčné.

Takto by sme mierne pomohli ekonomike a ľuďom dali možnosť zmysluplne tráviť čas a to doma. Takže podľa mňa by to bolo prínosom. Už pomaly nemáme čo zavrieť. Skôr budeme musieť uvažovať ako by sme mohli niektoré prevádzky otvoriť, ale tak aby to neohrozovalo zdravie zákazníkov ani zamestnancov a nešíril sa vírus. To bude podľa mňa treba v najbližšom čase riešiť. Nájsť spôsob ako by určité prevádzky alebo firmy mohli fungovať, aby naša ekonomika úplne neskolabovala. Lebo potom nielen, že nebude na sociálne balíčky, ale ani na chod štátu a museli  by prísť drastické finančné opatrenia.