Oľano vyhrá voľby – môj tip

17. februára 2020, zoran44, spoločnosť

Vyzerá to tak, že ľudia z Oľano sa zachvievajú v pravde momentálne najviac z politických strán. A pravda je život. Ten kto sa najviac blíži k pravde alebo sa v nej zachvieva na tom spočinie požehnanie od Boha. Pretože Boh je pravda, u neho niet klamstva, On pôsobí len v pravde.

Ľudia majú plné zuby klamstiev politikov a ich pretvárky a kadejakých pokútnych miliónových kšeftov. Zákon by mal tvrdo platiť pre každého, tak ako pre chudobného človeka, tak aj pre vplyvného a bohatého. Celá naša spoločnosť to cíti, že by to tak malo byť a verím, že je to správny cit. Len ako to dosiahnuť? Vyzerá to tak, že hnutie Oľano má na to odhodlanie a silu, aby tieto naše túžby aspoň do istej miery naplnilo.

Čo sa doteraz javilo ako nepravdepodobné môže sa stať realitou – a to že Oľano sa môže stať aj víťazom volieb. Smer v roku 2016 vo voľbách  získal 700 tisíc hlasov. Ale Matovičove videá z Cypru a Cannes trhajú rekordy. Tieto videá chytili ľudí za srdce a pôsobí to ako mohutná lavína, ktorú nič nezastaví, zrejme ani Smer. V tých videách na FB neustále naskakujú komentáre väčšinou podporujúce. Video z Cannes videlo 1,6 milióna ľudí za cca 1 mesiac.

Boli časy keď sa Smer tešil veľkej podpore ľudí, dokonca vládol sám. Ale to len vďaka tomu, že ľudia im verili. Politika je totiž hlavne o dôvere. Prenechať niekomu spravovať 5 miliónov životov vyžaduje totiž obrovskú dávku dôvery, tu už nejde o fazuľky. Informácie ktoré vyplávali na povrch v súvislosti so Smerom ho diskvalifikujú na túto veľmi zodpovednú úlohu spravovať veci verejné pre 5 miliónov ľudí. A to sme verím tomu videli len špičku ľadovca.

Keď som 17.12.2019 napísal, že Matovič sa stane premiérom väčšina sa na tom smiala aj ja sám som to bral tak odľahčene. Ale k tejto úvahe ma priviedli fakty a cit. Matovič nechce ľuďom brať sociálne výhody, nejde pozývať migrantov, neúnavne upozorňuje na korupciu. Donedávna bol považovaný za šaša, ale ukázalo sa že mal v mnohom pravdu. Že skutočne Fico chráni zlodejov, že to nebola len prázdna fráza alebo blud.

Pred dvoma mesiacmi sa už aj tip, že Matovič sa stane premiérom zdal uletený, dnes podľa posledných prieskumov je to reálna možnosť. Na víťaza volieb by som ich pred dvoma mesiacmi fakt netipoval. Ale teraz je to ako lavína oslovujú kopu nevoličov a ľudí znechutených z politiky. Dnes by som ich tipol na víťaza volieb. Uvidíme.