Živé Slovo Božie prišlo medzi nás

24. decembra 2019, zoran44, duchovné

Pozn. Tieto riadky sú určené len pre ľudí, ktorých aspoň trošku zaujíma to duchovné. Prosím ostatných, aby neplytvali svojím drahocenným časom čítaním tohto článku.

 

Slávime Vianočné sviatky. A veru je čo oslavovať a pripomínať si. Veď pred dávnym časom samotný Syn Boží prišiel k nám. Kráľovstvo Božie sa nám vtedy priblížilo. Je možné že aj my sme v tých časoch žili a boli sme jeho prítomnosťou zasiahnutí.

 

Ježiš hovorieval: „Ja a Otec sme jedno.“ To znamená, že to čo nám Ježiš hovoril akoby k nám sám Boh osobne prehovoril. Ježiš nám zvestoval úžasné veci. Tak úžasné boli tieto veci, že aj ľudia v jeho dobe mali problém uveriť im. Ale Ježiš liečil zázračnou mocou od Boha. Vracal slepým zrak, uzdravoval malomocných, chromých, vyháňal démonov a mnoho iného a keď ľudia videli tieto zázraky mnohí uverili že je Mesiáš.

 

To hlavné ten najväčší dar o ktorom nám prišiel Ježiš zvestovať je to, že duch oživuje, telo nič neosoží. Zvestoval nám, že smrťou nič nekončí a pozýva nás do Kráľovstva nebeského. Čo môže byť krajšie a hodnotnejšie ako tento dar, vlastne len zvestovanie o tom, že ten dar máme od Boha.

 

Veď skutočne ak samotný život človeka je v jeho duchu a telo je len hmotný obal, potom prirodzene skutočne úmrtím hmotného tela ten náš život nekončí. Dôkazom toho je aj vnímanie starších ľudí, ich vnútorné vnímanie je ako keď boli mladí len telo im postupne starne, ale oni ostávajú takí istí vo svojej podstate sa nemenia.

 

Nenechajme si vziať tento najvzácnejší dar od tých čo tomu neveria a nedokážu tieto veci vnímať. Ježiš nás pozýva do Kráľovstva nebeského. Ale podmienkou je vnútorná čistota a poriadny život v zmysle Božích nariadení. To už je na nás. My sami si musíme vybieliť svoje rúcha, aby sme boli hodní vojsť do Kráľovstva nebeského. Žiadne poklady zeme ani moc ani všetky peniaze sveta sa nevyrovnajú tomuto Božiemu daru. Obrovská vďaka za tento dar.