Každý z nás sme jedným pixelom obrazu Slovenska

20. decembra 2019, zoran44, spoločnosť

Neviem či si to uvedomujete ľudia, ale skutočne my tvoríme našu krajinu – myslím teraz v ľudskej a spoločenskej rovine, to ako tu veci fungujú a ako sa tu žije.

 

Naše myšlienky, slová a činy tvoria charaker našej krajiny. Sami dobre vieme čo funguje dobre a kde sa priam žiada zlepšenie. My sami sme každý tým jedným pixelom obrazu Slovenska.

 

Ak chceme niečo zmeniť mali by sme v prvom rade zmeniť seba, je to ťažké ale nad sebou máme moc, môžme to urobiť. Poviete si že je to zbytočné, že masa vás pohltí a že sa aj tak nič nezmení a na tom obraze to nebude vidno. Ja si myslím, že zbytočné to nie je pretože každý máme interakcie so svojím okolím a keď sa snažíme rozdávať lásku a pochopenie, musí na to reagovať aj naše okolie. Takže ak by sme si priblížili technikou tento jeden pixel a jeho okolie, zmena by predsa mala byť viditeľná.

 

Ďalšia rovina je ak sa v 1 roku napríklad rozhodne stať lepšími 100 alebo 1000, 5000 ľudí. To by už boli väčšie interakcie a už by to bolo poznateľné na tom obraze Slovenska.

 

Čo by však výrazne zlepšilo situáciu v našej krajine? Tvrdá a spravodlivá polícia, prokuratúra a súdy. Oni majú byť oporou pre ľudí, ktorí neporušujú zákon a sú pre spoločnosť prínosom. Zároveň by mali byť postrachom pre kadejaké živly zlodejov, vrahov, podvodníkov a rôzne organizované skupiny. Oni sú ako biele krvinky v tele. Ak dobre nefungujú, celé telo chradne.

 

Podľa mňa by práve tajná služba mala dohliadať na to, či ľudia z polície, prokuratúry a súdov nespolupracujú s mafiánmi a podvodníkmi. Oni síce na tom zarobia, ale za akú cenu? Ak sa títo ľudia dajú kúpiť za peniaze od gaunerov je to pre krajinu katastrofa. Predávajú vlastne nás všetkých.