Založ si blog

Premiérom sa stane Igor Matovič

Skutočne keby sa dalo tipovať na výsledky volieb stavil by som na Matoviča. Nie je favoritom na túto funkciu a preto by bol kurz určite vysoký. Pritom keď si odmyslím jeho neštandardné správanie, tak vidím nebojácneho neúnavného bojovníka proti podvodom a korupcii. Potopí keď je dôvod hocikoho – Prochádzka by vedel rozprávať.

 

Jeho kandidátka je brutálne antikorupčná, nabitá silnými menami so silnými príbehmi. Sú tam ľudia čo kvôli útlaku štáto-mafii mnoho trpeli. Pani Remiášová, pán Kyselica, Mikulec atď.

 

Ponúkol spoluprácu a miesta na kandidátke menším stranám, ktoré by inak nemali šancu. Takže to so spájaním myslí vážne a nie len na oko. Páči sa mi ako naložil aj Kiskovi za jeho pokrytectvo – zase len pravdu povedal.

 

Je otvorený novým legislatívnym riešeniam ako priama voľba generálneho prokurátora, či legalizovanie akejkoľvek nahrávky ak je autentická pre súdne konanie atď. Ak sa nad tým zamyslíme, sú to veci ktoré by mohli dosť výrazne zlepšiť spravodlivosť v našej krajine.

 

Tento človek pomenúva veci pravým menom aj keď sa to mnohým nepáči. Povie to aj svojim potencionálnym spojencom – takže nie je pokrytec.

 

Ďalší prvok – dáva priestor na vstup do politiky bežným občanom, ktorý chcú zmeniť našu krajinu k lepšiemu.

 

Nemôžem si pomôcť ostatní lídri opozície mi pripadajú v porovnaní s Matovičom ako keby boli v polospánku.

 

Ako jeden z mála opozičníkov nahlas hovorí, že sociálne opatrenia Smeru nezruší. Musím povedať, že má rozum. Veď načo brať ľuďom tých pár výhod, s týmto nechápem ako chcú niektorí opozičníci získať voličov.

 

Keď si spočítam tieto argumenty a dosadím ich do rovnice, tak Igor Matovič by sa mal stať premiérom. Smer je vyčerpaný a topí sa v škandáloch. Aj keď vyhrá voľby nebude mať spojencov. Kotleba aj keď bude druhý vládu zostavovať nebude a zrejme nebude ani jej súčasťou. Takže uvažujme o niekom treťom. Mal by to byť prirodzene Kiska keďže už zastával veľmi významný post prezidenta. Lenže Kiska je dosť nevýrazný a tiež má za nechtami.

 

Na základe spomenutých argumentov by si tým tretím zaslúžil byť Matovič. Aj keď je to mnohým čudné aj mne samému. Ale keď sa pozriem na tieto fakty, tak vyhráva Matovič. Som zvedavý či vyjde môj tip :-).

 

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Necestujte do Venezuely, varuje Slovákov rezort diplomacie. Zvážiť majú cestu do Kolumbie a Ekvádora

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

Julija Navaľná

Vláda v Kyjeve robí chybu. Väčšina Rusov nechce vojnu, len Putin áno, Ukrajinci to chápu, vyhlásila Navaľná

18.04.2024 13:28

Odpovedala, či považuje za jeden zo svojich cieľov nájsť spoločnú reč s vedením Ukrajiny.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1368901x
Priemerná čítanosť článkov: 2431x

Autor blogu

Kategórie