Ježiš: „Ja a Otec sme jedno. „

15. decembra 2019, zoran44, spoločnosť

Mesiáš, Ježiš, Syn Boží bol Izraelcom zasľúbený. Boh prostredníctvom prorokov dal Židom túto radostnú zvesť. Tesne pred jeho pôsobením ho Ján Krstiteľ ohlasoval. Vyzýval ľudí na pokánie, krstil vodou a hlásal, že kráľovstvo Božie sa priblížilo. Následne videl Ján Krstiteľ Božie znamenie, holubicu nad Ježišom a Ježiša označil za Syna Božieho.

 

A Boh skutočne oslávil svojho Syna. Boh bol s Ježišom keď vracal slepým zrak, uzdravoval chromých atď. To sú veci ktoré pred Ježišom žiadny človek nedokázal urobiť a ani po Ježišovi až do dnešných dní to nedokázal žiadny človek urobiť. To podľa mňa tiež svedčí o tom, že Ježiš nebol obyčajný človek, ale bol skutočne Synom Božím. Naozaj Boh oslávil svojho syna.

 

Toto píšem na obhajobu všetkých veriacich, pretože dnes cítim obrovskú prevahu ateizmu a potláčanie veriacich. Ja rešpektujem všetkých ateistov, sú to takí istí ľudia ako my veriaci. Ale bolo by férové keby aj ateisti rešpektovali veriacich – čo sa dnes deje len minimálne.

 

Ježišove pôsobenie muselo byť niečo výnimočné. Inak by sa nezachovalo 2000 rokov a to dokonca v takom zmysle, že Jeho posolstvo je aktuálne a má čo ponúknuť aj po 2000 rokoch. To je tiež niečo výnimočné. Ktorý človek toto dokázal? To sú fakty, ktoré by mali uznať aj materialisti.

 

Veriaci ľudia vnímajú aj hmotu tak isto ako materialisti. Rozdiel je len v tom, že veriaci vnútorne cítia že existuje duša a Boh, že sa ich Živé slovo prinesené Ježišom priamo od Boha dotklo. Lebo Živé slovo sa nás má prirodzene dotýkať. Rád by som sa dožil doby keď sa budú veriaci a ateisti vzájomne rešpektovať – toto nám veľmi chýba podľa mňa.