Ježiš: „Duch oživuje, telo nič neosoží. „

14. decembra 2019, zoran44, spoločnosť

Toto je napísané v evanjeliu podľa Jána 6:63. Jednoducho, že naše hmotné telo je len obal a to čo tým telom hýbe v čom je celý náš život je náš duch.

 

V evanjeliách je tiež na viacerých miestach zachytené, že Ježiš často zdôrazňoval – „Ja a Otec sme jedno“. Takže keď Ježiš povedal že duch oživuje, telo nič neosoží, je to to isté ako keby nám to povedal priamo Boh.

 

Ježiš nikdy neklamal. Keby klamal bola by o tom zmienka, pretože zákonníci a farizeji na neho číhali ako supy. Ale máme zachované správy, že sa im to ani jedinký raz nepodarilo. To bol zrejme aj dôvod, prečo sa ho rozhodli zabiť. Pretože ho nedokázali zdiskreditovať, zostala im už len jediná možnosť – podlá a zákerná vražda.

 

Preto sa dnes veľmi čudujem, keď celé ľudské masy hovoria že Boha ešte nikto nevidel ani nepočul – nech sa vraj ukáže. To že sa Boh dokonale prejavil prostredníctvom Ježiša ich už akosi nezaujíma.

 

No a samozrejme milióny ľudí má lepšie znalosti ako nám dal Boh cez Ježiša. Jednoducho duša neexistuje ani posmrtný život. Hoci nám to Boh prostredníctvom Ježiša priamo povedal. To je veľmi zaujímavé až nepochopiteľné.

 

Ja osobne sa radšej budem riadiť podľa toho čo povedal Boh, nie podľa toho čo hovoria ľudia. Moja intuícia mi hovorí, že ten Boh toho zrejme vie „o kúštiček viac“ ako naše „obrovské pozemské kapacity“.