Hovorme o Živom slove nie o dogmatických zlátaninách

13. decembra 2019, zoran44, náboženstvo

Odhadujem že 95 % našej populácie čo sa týka viery pozná len cirkevné dogmy. Biblia samotná poskytuje oporu, pretože sú v nej zaznamenané výroky Boha. Dogmy sú oproti tomu katastrofa – tu úplne vidno, že je to len dielo nedokonalých ľudí.

 

K dispozícii však máme Živé Slovo napísané priamo Božím vyslancom. Pod menom Abd-ru-shin tento vyslanec vlastnou rukou spísal Posolstvo grálu. V diele je vysvetlené všetko čo sa ľudského života týka aj najrôznejšie omyly sú objasnené. Toto je to čo nám Ježiš zasľúbil, čo sme mali v radosti očakávať. Je to evanjelium priamo od Boha, nie z druhej ruky.

 

Zaujíma ma téma posmrtného života a existencie duše, to čo nám aj Ježiš zvestoval. Napísal som na túto tému okolo 100 článkov. Ale je veľmi ťažké viesť vecnú diskusiu na príspevky pod článkami, keď ľudia poväčšine argumentujú cirkevnými dogmami – interpretáciami. Diskusia materialistov s cirkevnými dogmatikmi je absurdná a neplodná. Diskutovať o Živom slove by bolo oveľa prínosnejšie.

 

Živé slovo nájdeme v Biblii, ale ešte oveľa viac v Posolstve grálu. Cítiaci človek by mal rozoznať ten obrovský rozdiel medzi živým slovom a cirkevnými zlátaninami. Živé slovo sa dotýka vášho vnútra, oslovuje priamo vašu dušu – posilňuje a oživuje. Je to pravý pokrm a pravý nápoj, o ktorom hovoril aj Ježiš. Je to to čo naša duša potrebuje. Lebo naše hmotné telo potrebuje hmotný pokrm, ale naša duša potrebuje duchovný pokrm – Živé Slovo od Boha.

 

Kým si ľudia nedajú tú námahu aby spoznali Živé Slovo bude ťažké diskutovať na tému existencie duše a posmrtného života. Slovo pána farára nám na to nepostačí. Všetci sme cítiace bytosti – cítime lásku, bolesť, radosť, sklamanie atď.. Jednoducho máme tento dar. Preto každý kto by sa poctivo namáhal dokáže spoznať Živé slovo od Boha. Ale ak budeme aj naďalej brať za základ cirkevné dogmy – nikam sa neposunieme. Vôbec zaoberať sa cirkevnými dogmami je úplná ničotnosť a strata času. Skúmajme radšej Živé slovo. Toto Slovo od nás vyžaduje námahu a skúmanie. Cirkevné dogmy vyžadujú slepú vieru, skúmanie dokonca zakazujú a vyžadujú absolútne bezmyšlienkovité podriadenie sa týmto dogmám. Tak si ľudia vyberte čo chcete skúmať.