Založ si blog

Prečo sme na Slovensku poriadne okrádaní?

Vidím 3 hlavné dôvody:

  1. Drvivá väčšina obyvateľstva keď sa jedná o možnosť uliať si veľké peniaze, tak vyznávajú nie Nepokradneš! ale Pokradneš!
  2. Verejnosť nie je schopná vytvoriť efektívne kontrolné mechanizmy. Poslanci NR SR volia týchto kľúčových ľudí vrátane sudcov. Volia si lojálnych ľudí voči sebe nie  voči krajine. Takto vzniká akási nepostihnuteľná kasta stojaca nad zákonom.
  3. Vládnuca elita s celým birokratickým aparátom si vytvorili veľmi silnú obranu proti úniku informácií a na ochranu svojho štáto-biznisu. Aby si mohli aj naďalej veselo ulievať naše ťažko zarobené peniaze. Toto je ako mohutná stena z veľmi pevného materiálu, ktorú bude  veľmi ťažké preraziť.

 

Našťastie teraz vyplávali nejaké informácie, videá s tými najvyššími predstaviteľmi štátu (Počiatek – Trnka). Mohli sme tak zistiť, že korupcia v našej krajine má naozaj obludné rozmery a tí ktorým sme zverili správu krajiny nám sú ochotní klamať ak za to získajú rozprávkové peniaze. Jednoducho uprednostnia svoj prospech pred prospechom krajiny. Veď kto je krajina? Chcú sa nahrabať čo najviac, kým sa dá. To je motto a heslo drvivej väčšiny našich zástupcov.

 

Osobne si myslím, že takých čestných čo rozmýšľajú inak do dôležitých funkcií ani nenominujú. Načo by im tam takí ľudia boli? Iba by im prekážali. Dôležitá otázka je koľko sa na Slovensku ročne ukradne – uleje. Berme to od premiéra po tých posledných okresných funkcionárov. To je dosť veľký aparát vo všetkých ministerstvách a rôznych úradoch. Utvorte si o tom obraz, nech to vidíme pred očami, že čo to vlastne je. Podľa videa Počiatka s Trnkom len 2 ľudia v 2 kauzách nás obrali o 2,4 miliardy korún vtedy ešte čo je nejakých 80 mil euro. A premiér má brať províziu, tak to je sila.

 

Ja osobne ďakujem novinárom a Petrovi Tóthovi, že sme sa aspoň niečo dozvedeli. Vnímam to ako prvý lúč svetla, ktorý prenikol do tohto opevneného sídla. Uvedomme si pre tých čo takto robia je najhorší únik informácií. Lebo navonok sa tvária ako čestní, charakterní, bojujúci za Slovensko a nás obyvateľov. Lenže realita ktorá sa nám poodhalila nie je vôbec príjemná a potešiteľná.

 

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Ježiš nebol slabý, len poznal zákony stvorenia. .

12.04.2024

Mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako slabého, pretože sa nedokázal ubrániť ukrižovaniu. Pripadá mi to, že mnohí ľudia vnímajú Ježiša ako všeobjímajúcu lásku, ktorá si nechala beztrestne ubližovať. Podľa mňa je to nesprávny a nebezpečný názor. Nebezpečný preto, že naň ešte aj dnes mnoho ľudí môže kruto doplatiť ak sa opovážia páchať zlo v domnienke, že sa [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 563
Celková čítanosť: 1369912x
Priemerná čítanosť článkov: 2433x

Autor blogu

Kategórie