Cenzúra predvolebných prieskumov. Čo bude nasledovať ďalej?

27. novembra 2019, zoran44, politika

Zamerajme sa na jadro veci:

Pán Fico hovorí, že chce „chrániť“ verejnosť.

Pravda je zrejme taká že chce chrániť sám seba. Nechce stratiť moc.

Cenzúra médií a rôznych informácií je typickým znakom diktatúr a rozvojových krajín to je holý fakt. Oni chcú tiež chrániť obyvateľstvo pred vonkajšími aj vnútornými nepriateľmi štátu. Veď to poznáme z minulého režimu.

50 dňové moratórium je extrénme, preto sa nečudujme že zaň hlasovali extrémisti.

Dajme si pozor, aby takéto „ochranné“ opatrenia nepribúdali, lebo to by išlo s nami dole vodou.

Pán Fico chce povedať, že sme nesvojprávni a nevieme sa rozhodnúť koho voliť?

Takéto opatrenia však bývajú kontraproduktívne a dúfam že aj Smer zaň trpko zaplatí stratou aspoň 1-2% vo voľbách.

 

Nemôžem sa ubrániť porovnaniu s komunizmom. Vtedy sa dbal veľký dôraz na cenzúru. Všetky médiá mala pod palcom komunistická strana a všetko odvysielané a napísané muselo byť v prospech režimu. Šíriť nejaké informácie bolo ťažkým zločinom – protištátna činnosť. Naozaj kam to spejeme?

 

Objektívna kritika posúva dopredu – diktatúra však kritiku neznesie – tam kde nie je kritika vypočutá dochádza nutne k stagnácii a úpadku.

 

Tí čo schválili tento zákon sa podľa mňa boja, ale nie o ľudí, ale toho že prídu o MOC. Z celého tohto zákona priam sála tento strach. Preto využili ešte posledné dni svojej moci a urobili toto opatrenie na svoju ochranu. Lenže je to smiešne a myslím si, že im to skôr uškodí. Ľudský duch je totiž vo svojej podstate slobodný a tú slobodu nutne potrebuje na svoje fungovanie. Preto sa podľa mňa väčšina ľudí vnútorným precítením postaví proti tomuto zákonu. A verím tomu, že to bude jedna z prvých vecí čo nová vláda zruší.