Založ si blog

Priama voľba generálneho prokurátora a šéfa polície

Z parlamentu sa stala nechutná tržnica, kde sa kupčí s tým kto za čo zahlasuje alebo nezahlasuje. Niekedy mi tiež NR SR pripadá viac ako divadlo plné hercov ako zbor najschopnejších ktorí vedú náš národ a hlavne zodpovedne nás zastupujú.

 

Pamätám si ešte tie cirkusy keď parlament nevedel zvoliť prezidenta, tak sa rozhodli že bude priama voľba prezidenta. Uvedomte si ľudia čo sa vlastne stalo. Poslanci len vrátili kompetenciu alebo zastupovacie právo vo veci voľby prezidenta naspäť občanom a funguje to oveľa efektívnejšie.

 

Pýtam sa prečo by sme si nemohli takto vziať naspäť svoje kompetencie v otázke voľby šéfa polície a generálneho prokurátora? Nemuseli by sme sa aspoň pozerať na tie nechutné handlovačky a kupovačky hlasov. A keď nakoniec ešte zistíme že mafia keď dobre zaplatí alebo vplyvní oligarchovia si vlastne oni volia generálneho prokurátora, ktorý sa dá podplatiť alebo zastrašiť či vydierať tak nie je o čom.

 

Myslím si, že keby sme nastavili mechanizmus že zároveň s prezidentskými voľbymi by sa konala aj voľba generálneho prokurátora a šéfa polície, len by sme na tom získali. Dostali by sme možnosť zvoliť do funkcie človeka čo najviac oddaného práci pre spoločnosť – t.j. opak dnešného kupovania.   Aj keby mali 20 tisícové platy verím tomu, že by sa nám to oplatilo, keby išli po krku každému bez rozdielu.

 

Títo nami zvolení funkcionári by účty opäť skladali nám. Došlo by k tomu, že najlepší policajt by nebol ten čo sa dá kúpiť alebo dokáže určité veci nevidieť, ale najlepší policajt by bol ten čo si nekompromisne a poctivo plní svoje povinnosti. Ak totiž šéfovia polície a prokuratúry nie sú tí správni ľudia ďaleko sa nedostaneme. Veď kto už pôjde proti svojmu nadriadenému?

 

 

Ako zlepšiť svet.

19.04.2024

Predstavme si čo sa dialo keď sme boli ešte deti. Máme určité zážitky čo sa nám na našich rodičoch páčilo a čo nie. S odstupom času vieme čo bolo správne a čo nie. Teraz stačí urobiť úplne jednoduchú vec a mnohí ju aj robia. Stačí pri výchove svojich či iných detí dávať to dobré a správne a to nesprávne sa snažiť čo najviac eliminovať. To isté môžeme [...]

Môže človek pozemskou smrťou uniknúť Božej spravodlivosti?

15.04.2024

Pozrime sa na to spolu podrobnejšie. Pre účely tejto analýzy pripusťme, že Stvoriteľ existuje. Takže predstavme si situáciu, že by človek pozemskou smrťou mohol uniknúť spravodlivosti. Napríklad by bol nejaký bohatý človek, ktorí by mal nepriateľov a chcel by ich odstrániť. Nechce sa však dostať do väzenia, tak dá echo, že kto to urobí za neho dostane veľký balík [...]

Každý robí chyby.

14.04.2024

Podstatné je podľa mňa ako k tomu pristupujeme. Môžeme sa hádať a popierať, že sme urobili chybu. Tým však klameme len samých seba. Môžeme to ignorovať a robiť tú istú chybu aj naďalej, ale pravdepodobne na to nejakým spôsobom doplatíme. Najlepšie bude podľa mňa si chybu priznať. Áno je to trochu bolestné pre naše ego. Keď už vieme, že sme urobili chybu a priznali [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 564
Celková čítanosť: 1370202x
Priemerná čítanosť článkov: 2429x

Autor blogu

Kategórie