Založ si blog

Charitatívci odmietli odviezť migrantov späť do Líbie

Dnes ma rozčúlila správa, že akísi charitatívni pracovníci zachránili nejakých migrantov, ALE keď im nechceli dovoliť zakotviť v Taliansku tuším tak odmietli odviezť migrantov naspäť do Líbie.

 

TOTO JE KĽÚČOVÉ – keď ich chcú zachraňovať dobre fajn je to záslužná práca, ALE prečo ich musia doviezť do Európy to nechápem. Veď ich môžu odviezť na africké pobrežie odkiaľ vyplávali.

 

Vnímam to ako arogantné pokrytectvo. Oni ich tam lovia z mora a vozia do Európy. To je také pomáhanie dovezú nám ich sem a starajte sa o nich, dajte im ubytovanie, nachovajte ich, oblečte, dajte im peniaze atď. O čo ide týmto ľuďom? Chcú vyľudniť Afriku, urobiť tam z toho veľké Safary, kde budú žiť len levy, zebry, slony atď. a napchať všetkých týchto ľudí asi 1 miliarda do fliačka zeme menom Európa? Toto je galaktická chyba ako aj Orbán vyhlásil a čisté šialenstvo.

 

Prečo nejdú títo ľudia do Afriky a prečo nepomáhajú priamo tam, aby ľudia ktorí tam žijú mali lepší život nešpekulovali nad opustením svojej domoviny. Žeby preto lebo to je tá ťažšia cesta? Jasné robiť taxi služby je jednoduchšie. Lenže týmto svojím počínaním títo „charitatívci“ bezohľadne nútia nás všetkých, aby sme sa o týchto ľudí ktorých oni sem veľkodušne vozia starali my všetci.

 

Naproti tomu keby pomáhali v afrických krajinách bolo by to o nich a o ich pomoci to by bolo férové. Možno by v domovských krajinách migrantov získali aj prestížne ocenenia, možno by aj zistili čo v tých krajinách nefunguje dobre a mohli by to zmeniť, možno by zistili že za mnohé si tí ľudia môžu sami.

 

Je možné že títo charitatívci by boli v krajinách pôvodu migrantov inšpiráciou a pohnútkou k rôznym zmenám k lepšeniu. Takisto by mohli pomôcť prilákať rôzne firmy do týchto krajín a tým postupne zvyšovať ekonomickú úroveň afrického kontinentu. Mohli by sa podieľať na vodohospodárskych projektoch pri budovaní umelých jazier a vodných priehrad, keďže v Afrike je voda veľký problém. Mohli by sa taktiež aktívne zapájať do projektov zalesňovania.

 

To že sa ľudia búria proti imigrácii je úplne prirodzený obranný mechanizmus. Ak sa ho určité lobistické skupiny snažia potlačiť, tlak bude iba narastať ako v tlakovom hrnci. A až to prekročí únosnú hranicu môžme byť svedkami nepekných vecí. Kto bude potom zodpovedný?

 

Odporúčam týmto charitatívcom pozrieť si nejaké dokumenty o 2. svetovej vojne. Ako Hitler chcel pomáhať sudetským Nemcom alebo Nemcom na území bývalého Pruska ako Maďari tlačili svoju hranicu všade tam kde žili Maďari na území Slovenska. Čo sa dialo po vojne ako boli tieto národnostné menšiny násilne vracané do svojich domovských štátov – ABY BOL KONEČNE KĽUD. Alebo spomeňme etnické čistky po rozpade Juhoslávie.

Prečo Ježiš prišiel na tento svet.

28.03.2024

Ježiš hovorí o nás, že sme zablúdili. To znamená zišli zo správnej cesty a vydali sa na nesprávnu. Keď bol Ježiš pred Pilátom povedal mu: „Ja som sa na to narodil a na to som prišiel na svet, aby som vydal svedectvo o pravde. Každý kto je z pravdy počúva môj hlas.“ V čom spočíva to zablúdenie? Podľa mňa v tom, že sa ľudia príliš upli na hmotu. Spojenie s [...]

Logika zákonníkov a farizejov.

07.03.2024

Áronovi potomkovia boli určení za kňazov národa. Oni mali bdieť na dodržiavaní Mojžišovho zákona, oni vykonávali službu v chrámoch a vykonávali obete, časť z obetí bola určená pre nich. Toto bolo v Izraeli zaužívané a fungovalo niekoľko storočí. Potom prišiel Ježiš Nazaretský. On rozprával ľuďom ako majú žiť, rozprával čo sa deje po smrti, o Kráľovstve [...]

Ľudstvo a zborený most k Svetlu.

03.03.2024

O významnej úlohe žien a zhubnom konaní väčšiny ľudstva píše Abd-ru-shin nasledovné: „Tak je človek vo svojom nesprávnom pôsobení, ktoré sa ukázalo v tomto stvorení ako brzdiace, rušivé a trvale škodlivé, dnes nakoniec opovrhovaný vlastnou vinou pre svoje smiešne chcenie vedieť všetko lepšie. Svoje odvrhnutie si tvrdošijne sám vynútil, keďže sa urobil [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

zoran44

o živote, o viere, príčinách a následkoch ...

Štatistiky blogu

Počet článkov: 555
Celková čítanosť: 1356247x
Priemerná čítanosť článkov: 2444x

Autor blogu

Kategórie