Náboženské symboly

17. mája 2019, zoran44, spoločnosť

S prílevom migrantov nám tu narástol problém akejsi náboženskej nevraživosti hlavne medzi kresťanmi a moslimami. Ako riešenie zavádzajú niektoré štáty ako teraz Rakúsko zákaz nosenia šatiek pre dievčatá. Ale keď  zakážu náboženské symboly  moslimom, musia ich zakázať aj kresťanom. Chcú tak zamedziť aby deti na seba neútočili. Uvidíme ako sa to osvedčí v praxi.

Ale existuje aj iné riešenie. Neupierať symboly viery nikomu lebo je to veľmi háklivé by som povedal – hrubý zásah do súkromia. Namiesto toho tvrdo trestať akékoľvek prejavy násilia páchané v mene Božom. Náboženské násilie by malo byť prísnejšie brané ako obyčajné, pretože ide o dehonestovanie Boha a podnecovanie náboženskej neznášanlivosti. To tuším máme aj v ústave zakotvené, mal by to byť jednoducho ďalší priťažujúci paragraf. Takto si viem predstaviť, že to funguje.

Máme tu políciu, tajné služby a tie musia rizikové osoby monitorovať a odhaľovať prípadné sklony k násiliu alebo propagáciu násilia alebo jeho prípravu. Veď títo ľudia sú za to platení, za našu bezpečnosť, je to ich práca alebo poslanie, tak nech si ju vykonávajú poriadne.

Ježiš povedal čo sejete, to zožnete. Jednoducho že karma existuje a každému sa vráti to čo dáva. Ak niekto ubližuje fyzicky druhým, časom sa aj jemu dostane takéhoto ale zvýšeného utrpenia. Pretože sejete jedno zrnko, ale zožnete niekoľko zŕn v klase.

Preto verím, že je absolútne správne, že keď niekto druhému fyzicky ublíži nech platí jeho liečbu, jeho ušlú mzdu a prípadné doživotné trvalé následky. Toto keby sa rýchlo a tvrdo vyžadovalo, ľudia by si dobre rozmysleli či niekomu druhému ublížia. A bolo by to správne aj z karmického pohľadu, pretože by sa karma takýchto agresorov znižovala, pretože do istej miery už poškodenému kompenzovali bolesť, utrpenie a straty ktoré v dôsledku agresie utrpel.

Ja osobne nevidím problém v tom, aby moslimovia ktorí žijú v Európe nosili náboženské symboly (napr. ženy šatky) alebo aby si stavali mešity. Sú to podľa mňa ich základné ľudské práva. Je to pre nich tvrdá rana pretože sú to silní veriaci na rozdiel od pro-forma kresťanov. Otázka znie, že či tých moslimov tu v Európe potrebujeme alebo kto nám ich sem vozí? Takí moslimovia ktorí tu žijú a sú násilnícky alebo navádzajú na násilie by mali byť podľa mňa vyhostení. Je to otázka bezpečnosti štátu.

Európa nemôže byť tak zmäkčilá, naivná a sprostá. Ako keby nejaký človek ľutoval druhého človeka a začal mu pomáhať, nasťahoval si ho domov. A ten druhý ktorému bolo poskytnutá pomoc a nový domov by začal ohrozovať a terorizovať majiteľa domu. Veď normálna reakcia by bola, že by ste takéhoto nevďačníka zo svojho domu vykopli tam odkiaľ prišiel.