Viera podľa ľudí a viera podľa Boha

28. apríla 2019, zoran44, duchovné

Je až zábavné, že ľudia nie sú spokojní s tým ako tento svet funguje a chceli by žiť v lepšom svete. Zároveň však o Bohu nechcú ani počuť. Prečo asi? A je to práve Boh ktorý nás cez Mojžiša, prorokov, Jána Krstiteľa a Ježiša vyzýva aby sme žili čestne, spravodlivo a neubližovali si. Vyzerá to akoby nám Boh chcel to najhoršie zlo, pretože sa ľudia od veriacich stránia akoby mali mor.

Na druhej strane všetky tie zlé veci čo sa nám nepáčia krádeže, vraždy, vydieranie, korupcie a mnohé iné menšie môžu robiť len ľudia, ktorí nie sú praví veriaci v Boha. Títo ľudia veria len v seba, veria len v jeden pozemský život a chcú sa mať za každú cenu čo najlepšie. Je to naozaj paradox, neviem či si to vôbec niekto uvedomuje. Že sme ako deti ktoré nechcú počúvať, to čo im rodičia hovoria. Samozrejme to dobre nemôže dopadnúť. Takéto deti strpčujú život svojmu okoliu a s najväčšou pravdepodobnosťou ublížia aj sami sebe.

Je to zrejme cielená taktika Boha poslať do ríše rozprávok, svoje svedomie, ten vnútorný hlas úplne zadupať a potom si už nerušene môžu ľudia žiť podľa seba a robiť si čo sa im zapáči, bez ohľadu na to či to niekomu ubližuje alebo nie.