Vysokopostavení prokurátori Vanek a Šufliarsky

29. marca 2019, zoran44, spoločnosť

Musím povedať, že som zhrozený kam všade siahajú Kočnerove pazúre. Kočnera vnímam ako predstaviteľa temna. Pretože jeho nástrojmi sú podvody, klamstvá,  využívanie prostitútok, podplácanie, lichotenie, vydieranie, zastrašovanie a zrejme aj vraždenie ak sa to potvrdí. Ťažko povedať koľko je takýchto ľudí podobných Kočnerovi, ktorí si chcú všetkými možnými prostriedkami zabezpečiť blahobyt na úkor ostatných.

Nie je to pekný obrázok, táto celá špina čo sa nám po Kuciakovej vražde odhalila, ale berme to ako prebudenie do reality. Nečudujme sa preto, že naša krajina je v stave v akom je. Mnohí ľudia nosia v sebe túžbu po spravodlivosti, ale to žiaľ nie je možné keď ľudia ako Kočner majú taký obrovský vplyv.

Janka Kuciaka naopak vnímam ako predstaviteľa svetla. Ako človeka čestného, čistého, verného, ktorého poburovali neprávosti, korupcia a rôzne iné neduhy v našej spoločnosti. Kočner chcel na neho niečo nájsť no evidentne nenašiel. Keď nemožno niekoho zdiskreditovať či vydierať jediné riešenie ako ho umlčať je zavraždiť ho.

Predstavitelia svetla nevydierajú, nezastrašujú, nepodplácajú a nevraždia. Preto sú proti ľuďom temna v horšom postavení. Je to nerovný boj, na ktorý môžu doplatiť aj vlastným životom. Ich jedinou ochranou, na ktorú spoliehajú sú silové zložky štátu. Preto je obrovský problém ak sa temnu podarí nájsť si cestičky k vysokopostaveným ľuďom na prokuratúre. Vanek komunikoval s Kočnerovou šlapkou a Šufliarsky priamo s Kočnerom. Možno sú to schopní ľudia, ktorí si svoje vysokopostavené posty zaslúžili svojimi schopnosťami. Za to že podali ruku temnu, zaplatili svojou kariérou.

Nech je to poučenie do budúcnosti alebo aj pre ostatných, že temno chce len vycicať a využiť a prináša len deštrukciu a škody pre tých čo temnu otvoria dvere. A poučenie to má byť aj pre nás ak chceme žiť lepšie a ak tu niekedy má byť poriadok potrebujeme na to čistú a čestnú políciu, prokuratúru a súdy. Myslím si, že je to veľmi dôležité, bez toho sa nepohneme dopredu.