Ježišove zasľúbenie večného života

28. decembra 2018, zoran44, duchovné

Pred pár dňami sme sa obdarúvali darčekami a pripomínali sme si Ježišove narodenie. Nie je však podľa mňa väčšieho daru ako – VEČNÝ ŽIVOT. Tento dar je od Boha a Ježiš Kristus nám o ňom zvestoval. Skúste sa zamyslieť, či existuje niečo väčšie čo by ste mohli získať?

Ježiš hovorí: „Nie každý kto mi hovorí Pane, pane, vojde do kráľovstva nebeského, ale ten kto činí vôľu môjho Otca nebeského. A aká je tá vôľa Božia? Ježiš hovorí: „kto hľadá, nájde“. A dnes to platí dvojnásobne. Kedysi boli knihy veľmi drahé a kúpiť si ich mohli len bohatí ľudia. Dnes si Bibliu môže kúpiť každý a nemusí byť odkázaný na výklady niekoho iného, sám môže hľadať a nájsť.

Boh nám dal Desať Božích prikázaní, aby sme ich dodržiavali. Chcel od nás aby sme sa neklamali, neokrádali, nepodvádzali svojich manželov a manželky, aby si deti vážili svojich rodičov a rodičia, aby zodpovedne vychovávali svoje deti, aby sme nabažili po cudzom a nevraždili sa navzájom. Je to zrejme predpoklad blaženého života, ale ľuďom to nijako nejde do hlavy.

Ježiš neprišiel zrušiť zákon a prorokov, ale naplniť zákon. Ježiš všetko zhrnul do dvoch prikázaní.

  1. Milovať budeš Pána, svojho Boha, z celého srdca a z celej duše a z celej mysle a z celej sily.
  2. Milovať budeš blížneho ako seba samého.

Svedectvo o Ježišovi máme zachované v evanjeliách. Podľa toho čo sa nám zachovalo Ježiš žil, to čo hlásal. Ježiš dodržiaval zákony Božie a ctil si ich. A každý nech sa sám  opýta seba,  či sa kvôli večnému životu oplatí dodržiavať Božie prikázania?