Za to ako sa máme dnes si môžeme my sami

23. septembra 2017, zoran44, duchovné

Abd-ru-schin vysvetľuje, že máme za sebou už viacero pozemských životov a tiež pobyt v jemnohmotnosti. Všetky pozemské životy dokopy sú vraj len krátkym úsekom v celom našom bytí, takže oveľa viac času sme museli stráviť v tzv. jemnohmotne – záhrobnom svete. Hovorí o tom, že nič nie je dielom náhody a všetko prebieha v zmysle príčin a následkov. Ani pozemské narodenie nie je dielom náhody. Dieťa sa rodí do rodiny, ktorá ho pritiahne na základe zákona príťažlivosti rovnorodého, takže príde do pomerov aké si presne zaslúži. Aj to v akom stave sa narodí, nemá byť dielom náhody, ale len karmickým následkom.

Rodíme sa sem v podstate preto, aby sme si odčinili (odtrpeli) svoje zlé konanie z minulých životov a aby sme napravili svoje chyby, čo je jediné ako predpoklad pre ďalšie stúpanie nahor (budhisti hovoria o vyslobodení z kolobehu inkarnácií). Aj počas života stretneme mnohých ľudí. Niektorí sú nám už na prvý pohľad sympatickí, iní nás naopak odpudzujú. Môže to byť aj dôsledok toho, že sme sa už v minulých životoch s týmito ľuďmi stretli a buď sme s nimi mali príjemné zážitky alebo naopak zlé.

Mnohokrát môžeme byť nespokojní ako mocní našej krajiny s nami zaobchádzajú, koľko zárábame, aké podmienky máme v práci. Ale len málokto sa zamyslí nad tým, ako by konal keby bol on sám vysoký úradník, minister, premiér, majiteľ podniku alebo vysoko postavený manažér.  A pravdepodobne každý z nás v minulých životoch už mal v rukách moc v nejakej podobe.

Svoj súčasný stav by sme mali rešpektovať a uznať. Ak chceme niečo lepšie musíme začať na tom tvrdo a vytrvalo pracovať.  V tomto živote tvoríme svoju budúcnosť. Je to ťažké, zmeny k lepšiemu neprichádzajú ako mávnutím čarovného prútika, hoci sa snažíme z celých síl žiť čo najlepšie. Bude to asi preto, že máme za sebou už tisícročia a ktovie ako sme žili predtým, aké chyby sme robili. Každý by však mal mať podľa mňa nejaký svoj cieľ, predstavu o tom ako by chcel v budúcnosti žiť. Tomu by mal potom prispôsobiť svoje správanie a vynaložiť na to značné úsilie. Takáto premena zrejme nebude vôbec jednoduchá, ale verím tomu že je určite možná. Svoje okolie ovplyvňujeme čiastočne, ale každý z nás má plnú moc nad sebou samým a zrejme to bude kľúč k našej lepšej budúcnosti.