Zbavme sa náboženského aj ateistického dogmatizmu

19. augusta 2017, zoran44, spoločnosť

Ľuďom dneška by podľa mňa veľmi osožilo keby sme sa zbavili náboženského ale aj ateistického dogmatizmu. Lepšie by bolo toto zanechať a zostriť svoje zmysly, trochu načúvať svojmu vnútornému hlasu. Dogmu vnímam ako zabetónovaný názor, ktorý z nejakého dôvodu nemožno skúmať či meniť. Ale už tu nám logika a zdravý rozum napovedajú, že takýto postoj je nesprávny.

Veď pravda sa nemusí pred ničím obávať, čo ako si ju rozoberáme, skúmame a z rôznych uhlov na ňu pozeráme. Oveľa lepšie by bolo sledovať príčiny a následky. Pozerať sa čo sa deje okolo nás, ale aj v nás. Čo nami hýbe a aký máme pocit v tej ktorej situácii. Cit nie je pripútaný na priestor a čas, preto nám môže byť najlepším radcom a pomocníkom práve ten náš vnútorný hlas.

Aj Abd-ru-shin nás nabáda aby sme všetko samy skúmali a neprijímali automaticky už hotové názory. Každý človek je na to vybavený aby to dokázal. Cudzie názory sú ako barly o ktoré sa človek opiera, ale mal by radšej používať vlastné zmysly a končatiny. Keď totiž tieto vlastné zmysly a končatiny nepoužívame tieto ochabujú a zakrpatievajú. Naopak keď ich používame končatiny silnejú a zmysly sa zostrujú (dokážeme časom viac vnímať).

Slepá viera či už v hmotné alebo duchovné deje nikomu a ničomu neprospeje. Dnes sú k dispozícii mnohé teórie a vysvetlenia. My sa nemáme pred vedením uzatvárať, ale naopak máme sa snažiť stať sa vediacimi, vedomými a tým aj zodpovednými ľuďmi v tomto stvorení. Nevedomosť je vlastne temnota a práve tam kde vojde svetlo zrazu vidíme, zrazu sú nám známe súvislosti a okolnosti. V polotmavej hale tiež nevidíme čo tam je, čo sa tam deje, ale keď poriadne rozsvietime tak môžeme pokojne pozorovať a zisťovať skutočnosti.