Svätý grál

31. mája 2017, zoran44, duchovné

Tento pojem spomínaný v básňach a legendách je opradený tajomstvom. Je prezentovaný ako niečo čo má obrovskú moc alebo dáva večný život. Niektorí ho aj hľadali no neúspešne. Takže v podstate nikto nevie či vôbec existuje a ak áno nemáme o ňom správnu predstavu.

Abd-ru-shin napísal o Svätom grále prednášku, kde vysvetľuje, že naozaj existuje aj to kde je a akú úlohu plní. Abd-ru-shin píše, že Svätý grál je nádoba a sprostredkúva večný život. Nie je to však nádoba do ktorej natiekla Ježišova krv ako si niektorí myslia. Zbytočne by sme ho hľadali tu na zemi. Je vraj na najvyššom mieste stvorenia v Hrade Grálu pod Božskou sférou.

V tejto nádobe to neprestajne vrie a vlní sa to ako červená krv, bez toho že by pretekala. Okolo Grálu sú jeho strážcovia veční praduchovní, ktorí nikdy neboli ľuďmi a sú vrcholom stvorenia. Keď sa nad Svätým grálom zjaví Holubica, je to chvíľa spojenia. Vtedy sa vylieva Božia sila do Svätého grálu. Strážcovia Grálu ju prijímajú a v pokornej zbožnosti rozdávajú ďalej. Deje sa tak každý rok 30. mája.

Je to okamih, keď sa láska Stvoriteľova žiarivo rozlieva v chráme Svätého Grálu k obnove bytia, k obnove tvorivého úsilia. Prúdi dolu do celého vesmíru ako údery pulzu v jeho žilách. Pritom sa zachvievajú v posvätnom úžase všetky sféry, naplnené predtuchou radosti a veľkého šťastia. Len duch človeka stojí nezúčastnený, len on necíti, čo táto udalosť znamená práve pre neho, aký nesmierny dar človek prijíma.

Toto vyliatie sily je stále sa opakujúce nevyhnutné potvrdzovanie zmluvy, ktorú Stvoriteľ udržuje so svojím dielom. Keby raz bol tento príliv prerušený, keby neprišiel, muselo by všetko jestvujúce pomaly zoschnúť, zostarnúť a rozpadnúť sa. Potom by prišiel koniec všetkých dní a zostal by len sám Boh, ako tomu bolo na počiatku! Lebo On sám je Život.

Patrilo by sa aspoň poďakovať za túto veľkú milosť za svoj život – najcennejší dar. Silu ktorá od Boha prichádza by sme nemali zneužívať na zlé, ale naopak len na dobré účely, na povznesenia a zušľachtenie nášho okolia aj celej planéty. Nemali sme okolo seba robiť smetisko, ubližovať druhých a rozširovať zlé energie. Staňme sa skutočnými ľuďmi, ukážme svojmu Bohu že stojíme za to, že dokážeme tvoriť pekné a dobré veci. Tak aby mal z nás radosť a naďalej nás požehnával.