Koncesionárske poplatky

6. júna 2016, zoran44, Nezaradené

Chápem, že do rozpočtu RTVS možno potrebujú viac peňazí, ale vôbec nesúhlasím s navyšovaním koncesionárskych poplatkov. Dalo by sa to urobiť aj inak a chýbajúce zdroje získať z reklamy. Osobne by mi nevadilo keby medzi jednotlivými programami išli aj 15 minútové reklamy. Najviac otravujú tie počas programov. Ale aj to by sa dalo keby to bolo v normálnej miere. STV oproti komerčným telkám má minimum reklám, ako by ich nepotrebovala, radšej nech sa nám ľudia poskladajú – nesúhlasím.

 

Skutočne by som bol rád keby chýbajúce peniaze do RTVS naliali bohaté firmy prostredníctvom uverejnenia svojich reklám a nie my drobní užívatelia pre ktorých je každé euro dobré.

 

Takisto otázkou je aj čo STV 1 a 2 vysielajú. Je STV taká bohatá, že prebije cenovou ponukou komerčné telky a kúpy práva na odvysielanie finále ligy majstrov? Alebo majstrovstvá sveta v hokeji? Sú to všetko divácky veľmi atraktívne podujatia ktoré si dokážu na seba zarobiť a mohli by ich vysielať komerčné telky. V prípade, že by nemali záujem napríklad o majstrovstvá sveta v hokeji tak v poriadku ide o propagáciu Slovenska tak nech to kúpi STV.

 

Celý problém spočíva v tom, že keď niečo kúpi komerčná telka zarobí na tom. V prípade, že niečo kúpi STV tak mám pochybnosti, zrejme celé náklady nepokryje a čerpá časť financií z rozpočtu. Ale práve to by sa malo zmeniť, STV by sa mala správať ako dobrý hospodár a nech na programoch na ktorých sa dá aj zarába. Potom dajme tomu môže dotovať projekty ktoré nie sú až tak akraktívne alebo známe, ale ich vysielaním by si STV plnila svoju verejnoprávnu funkciu. A ak chce STV tretí kanál tak nech si na to zarobí nech viac zarába na reklamách. Aký to má význam, že to budeme všetci povinne dotovať? Veď mnoho ľudí si platí káblovky, kde majú športové kanály a možno by im STV 3 nič nové nepriniesla.