Vyliatie Ducha Svätého

30. mája 2016, zoran44, duchovné

 

Podľa Abd-ru-shina je práve dnes ten deň keď Boh prostredníctvom Ducha Svätého vylieva do stvorenia silu na jeho obnovu a udržanie. Boh tak napĺňa svoju večnú zmluvu ku ktorej sa zaviazal. Keby sa totiž toto vyliatie sily neuskutočnilo všetko vo stvorení by uschlo a zaniklo a ostal by opäť len Boh. Preto dnes ľudia po celom svete slávia tento deň slávnostnou pobožnosťou.

 

Doteraz sme asi vieru brali príliš povrchne, v rovine či navštívim kostol alebo nie, či má vôbec význam sa doma pomodliť alebo sme hodnotili Boha podľa stavu cirkví. Ale zrejme to nestačí a ak existuje Boh sme od neho úplne závislí.

 

Kresťania si pripomínajú vyliatie Ducha Svätého na Ježišových učeníkov. Muselo to byť niečo mimoriadne, ich prežitia sú opísané v Biblii. Táto udalosť však nebola ojedinelá a nestala sa zvlášť kvôli učeníkom, ale bolo to dianie pravidelne sa opakujúce od začiatku stvorenia. Učenníci boli toho dňa zhromaždení k modlidbe, spomínajúc na svojho Pána, ktorý vystúpil na nebesá. Vďaka pozemskému pôsobeniu Syna Božieho Ježiša a vnútornému rozpoloženiu učeníkov pri úprimnej modlidbe bolo možné aby dokázali vnímať tento zázračný dej.

 

Evanjelisti však mohli vylíčiť len svoje prežitie, ale nie podstatu deja, ktorý sami nepoznali. Muselo to byť však veľmi silné prežitie keď sa zachovalo až dodnes. V Biblii sa spomína, že v dome bolo zrazu počuť veľký hukot, na učeníkov akoby sa zniesli plamene Ducha Svätého. Začali hovoriť a kázať v cudzích jazykoch, aby im mohli rozumieť aj cudzinci ktorí tam boli. A po Petrovej odvážnej kázni a svedectvách sa dalo v ten deň pokrstiť 3000 ľudí.