Cirkvi sú v rozpore s Bohom

28. februára 2016, zoran44, Nezaradené

Predstavitelia cirkví urobili v minulosti mnoho dobrého a aj teraz robia, za čo im patrí úcta a vďaka. Ale urobili aj mnoho chýb, ktoré nemožno podporovať a ospravedlňovať, takéto chyby robia dodnes. Najzásadnejšia chyba ktorú robia je podľa mňa v tom, že svoje čiastočné vedenie vyhlasujú za plné vedenie. Pritom to neprospieva ani im samotným, ani ľuďom ktorí sa podľa toho riadia. Plné vedenie mal Ježiš lebo je Boží syn a je s Bohom jedno. Predstavitelia cirkví toto plné vedenie nemajú odkiaľ mať, pretože nie sú v takom spojení s Bohom ako bol a je Ježiš. A Ježiš nezanechal dielo napísané jeho rukou. Povedal však: „Ešte mnoho vám mám povedať, ale teraz neznesiete.“

 

Lepšie by bolo keby predstavitelia cirkví vysvetľovali len veci ktorým aspoň z väčšej časti rozumejú. Na otázky na ktoré poriadne a dostatočne nestihol ešte ani Ježiš odpovedať, by mali radšej povedať, že nevieme. Bolo by to oveľa lepšie a nevytváral by sa tak v duchovnej sfére zmätok, ktorý mnohých odráza od viery v Boha a sťažuje im nájsť tú správnu cestu.

 

Ak je pre cirkevných predstaviteľov vzorom Ježiš, tak je to v poriadku. Ale musia aj to pochopiť a akceptovať, že sa Ježišovi nikdy nevyrovnajú, pretože on je Boží syn. Cirkevní predstavitelia sa nemôžu tváriť, že sú vševedúci a neomylní, pretože sú to ľudia ako my ostatní. Nemali by sa stavať na úroveň Boha, je to príliš nebezpečné.

 

Za svojich čias Ježiš vysvetľoval a objasňoval ľuďom ako majú žiť aby sa dostali do kráľovstva nebeského, aby dosiahli večný život. Jeho slová mali v sebe život, pravdu a silu a preto sa dotkýnali sŕdc ľudí. Dnešná cirkev  už nedokáže do takej miery osloviť ľudí, pretože jej chýba plné poznanie.

 

Ježiš nás však nenechal ako siroty, sľúbil nám pomocníka, Radcu a to preto lebo vedel, že ho budeme potrebovať. Týmto Ježišovým dôležitým sľubom sa cirkvi obzvlásť nezaoberajú a myslia si, že Ježiš nehovoril o konkrétnej osobe. Príchod Mesiáša predpovedali proroci a stalo sa tak, narodil sa – prišiel k nám Ježiš. Myslíte si, že Ježiš nehovoril o konkrétnej osobe? Citujem: „Keď však príde On, Duch pravdy, uvedie vás do všetkej pravdy lebo nebude hovoriť sám od seba, ale bude hovoriť, čo počuje, a bude vám zvestovať aj veci budúce.“

 

A skutočne jeden takýto výnimočný človek sa tu už objavil, volal sa Oskar Ernst Bernhard a v minulom storočí počas druhej svetovej vojny napísal pod menom Abd-ru-shin dielo Vo svetle pravdy. V tomto diele odpovedá na mnohé dosiaľ nezodpovedané otázky a vysvetľuje ako to funguje vo sférach duchovných, praduchovných a v božskej sfére. Tieto vysvetlenia nie je podľa mňa možné podať bez spojenia s Bohom, preto Abd-ru-shina považujem za Ježišom zasľúbeného Radcu. Ale každý nech si utvorí názor sám.