Ježišova smrť

17. novembra 2013, zoran44, Nezaradené

           Čo pre nás znamená táto udalosť? Ježiš sa tiež snažil ľuďom ukázať ako lepšie žiť, aby sa mali lepšie. Aj vtedy určite platila moc arogancie, násilia a peňazí. On však hovoril ľuďom, aby z celého srdca milovali Boha a svojich blížnych tak ako seba samotných.  Už len tieto 2 veci by nám stačili, on však toho povedal viac, dával lásku, dobré slová a uzdravoval. Poukázal však aj na nedostatky a pochybenia, pomenoval veci ktoré treba zmeniť.

           Vtedajším autoritám sa však nepáčilo ako ho ľudia milujú, nevedeli zniesť jeho pravdu. Namiesto toho, že by ho podporili, ich nechápavosť, zloba a žiarlivosť viedla k Ježišovmu ukrižovaniu. Mnohí povedia bol slabý mal bojovať alebo podobne. Ale ako to je v skutočnosti? Ježiš sa po svojej smrti zjavoval svojim učeníkom, aby im dokázal že život pokračuje aj po smrti. Že existuje aj niečo iné ako tento chabý svet neprávosti, kde sa mnohí snažia dostať k moci alebo majetku akýmkoľvek spôsobom.

            Ježiš im hovoril, aby nezabudli na jeho slová a že on musí ísť naspäť k Otcovi. Mnohí vnímame smrť ako to najhoršie čo nás môže postihnúť, ale môže to byť ilúzia, skutočne najhorším môže byť to, že nehľadáme svetlo a nebojujeme proti všetkému zlému. Lebo Ježiš odišiel z tohto sveta násilia, nespravodlivosti, chamtivosti, bez morálky a išiel späť k Otcovi, tam kde platí láska a spravodlivosť. My sme však zostali tu v tomto našom  svete morálneho úpadku, tu sa morálka nenosí iba ak naoko. Tak kto je na tom horšie? Myslím si, že jednoznačne my. Mali by sme sa spoločne snažiť vytvoriť niečo lepšie, kde by sa nám aj lepšie žilo.

            Myslím tým, že svet v ktorom teraz žijeme je výsledkom nášho minulého a súčasného konania, tolerancie nesprávneho, jednoducho to čo sme spolu dokázali vytvoriť, to je všetko to čo okolo seba teraz vidíme. Som presvedčený, že sa dajú vytvoriť aj lepšie podmienky na život, ale musela by sa pozdvihnúť aj morálka národa,  aktivita ľudí a viera, že sa to vôbec dá inak to nepôjde. Ak sa každý kto môže snaží čo najviac ukradnúť zo spoločného, ak súdy trvajú roky s neistým výsledkom, tak to určite nepôjde.

            Možno by pomohol väčší záujem ľudí o veci verejné, určite by pomohlo všade viac kontroly, možno viac sudcov plus zefektívnenie ich práce. My všetci spoločne tvoríme podmienky v akých žijeme. Ak sa väčšina občanov o tieto veci nezaujíma je pravdepodobné, že k zmene nedôjde. Jedine ak začneme intenzívne pracovať na odhaľovaní zlodejov a podvodníkov tak, aby sa im to nevyplatilo, tvoriť viac pracovných príležitostí ak začneme spolu inak aktívne rozmýšľať jedine vtedy sa dočkáme lepšieho sveta.